Sport

Magyar teniszbravúr Kolumbiában

Babos Tímea két játszmában nyert a harmadik helyen kiemelt svájci Roma Oprandi ellen a 220 ezer dollár összdíjazású, bogotai salakpályás női tenisztornán.

A magyar teniszező a keddi játéknapon 6-0, 6-1-re verte kolumbiai ellenfelét, szerdai győzelmével pedig már a negyeddöntőbe jutott.

Az első játszmában a svájci Oprandi 3-1-re elhúzott, Babos azonban kiegyenlített, majd 3-4 után ismét visszanyerte az elvesztett adogatójátékát. Ezt követően egészen 6-6-ig fej fej mellett haladtak. A rövidítésben a magyar teniszező pillanatok alatt elhúzott, négy szettlabdája is volt (6-2), hármat elpuskázott, de végül a negyediket már értékesítette.

A második, egyben utolsó játszmában a világranglistán 133. Babos és ellenfele (64. a rangsorban) is hozta 3-3-ig a saját szerváját. A hetedik gémben a mindössze 18 esztendős magyar brékelte a svájcit és előnyét végig megtartva 5-4-nél két meccslabdához jutott. Az elsőt egy kettőshibával elvesztette, ám a másodikkal pontot tett a mérkőzés végére. A viadal honlapja szerint az összecsapás 1 óra 31 percig tartott.

Babos Tímea ezzel egyesben pályafutása legjobb eredményét érte el WTA-tornán, és a második győzelmét aratta top százas teniszező ellen.

A magyar játékos az elődöntőbe jutásért a rangsorban 206. Jaroszlava Svedovával mérkőzik. Az oroszból kazahhá lett teniszező 2010-ben még a 29. volt a listán. Ez lesz az első összecsapásuk WTA-tornán.

Az egyes után később párosban is továbbjutott Babos Tímea. A magyar játékos az orosz Valerija Szavinihhal az oldalán döntő rövidítésben verte a negyedik helyen rangsorolt Maria Abramovic, Marie-Eve Pelletier horvát, kanadai kettőst.

A mérkőzést még kedden kezdték el, de akkor az eső miatt félbeszakadt.

Eredmény – női tenisztorna, Bogota (220 ezer dollár), nyolcaddöntő
Babos Tímea-Oprandi (svájci, 3.) 7-6 (7-5), 6-4
Páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Babos, Szavinih (magyar, orosz)-Abramovic, Pelletier (horvát, kanadai, 4.) 1:6, 6:3, 10-3 – döntő rövidítés

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik