Sport

Botrány után lett ellenfele a Volánnak

A jelek szerint szándékosan kapott ki az Olimpija Ljubljana Salzburgban, hogy a Sapa Fehérvárral találkozzon az osztrák jégkorong-bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek

A magyar csapat a középszakasz utolsó, keddi fordulójában 4-3-ra nyert Zágrábban, míg a szlovén együttes büntetőkkel kapott ki a címvédő Salzburg otthonában.

Az osztrák klub honlapja megjegyzi, hogy a Ljubljana “direkt” veszítette el a szétlövést, hogy a Volánnal és ne a Salzburggal fusson össze a nyolc között. Ezt bizonyítja a videofelvétel, mely szerint a szlovénok hálóőre – nyilván edzői utasításra – a büntetőpárharcban kétszer is kiállt a kapujából, így az üres ketrecbe kellett csak belőni a korongot.

“A találkozó vége sportszerűtlen volt, amiért néhány szlovén játékos elnézést is kért” – mondta Matthias Trattnig, a Red Bull Salzburg játékosa.


Elekes Blanka,
a Volán nemzetközi ügyekért felelős igazgatója elmondta: egyelőre nem kapott tájékoztatást arról, hogy indul-e fegyelmi eljárás az Olimpija ellen vagy sem.

A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva megnézheted, az egyik elcsalt büntető 4:44-nél!

Az EBEL az ügyet szerdán a fegyelmi bizottság elé vitte, amely majd dönt az esetleges büntetésről.

Így aztán a rájátszás első körében az Olimpija Ljubljana lesz a magyar együttes ellenfele, és a Fehérvárnál van a pályaelőny. A két csapat ebben az idényben hatszor találkozott egymással, és ötször a Volán győzött.

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó negyeddöntős sorozat vasárnap rajtol, a további játéknapok: február 21., 23., 26., és – ha szükséges – 28., valamint március 1. és 4.

Az ERSTE Bank Liga negyeddöntőjében
Sapa Fehérvár AV19 – Olimpija Ljubljana (szlovén)
Black Wings Linz (osztrák) – Vienna Capitals (osztrák)
Medvescak Zagreb (horvát) – HC Znojmo (cseh)
Red Bull Salzburg (osztrák) – Klagenfurt (osztrák)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik