Sport

Közeleg Balzsay címvédő meccse

Legjobb formájában akar küzdeni Balzsay Károly, a WBA nagyközépsúlyú világbajnoka áprilisban a kazah/német Dimitri Sartison ellen.

“Abszolút alkalmas vagyok arra, hogy profi sportolóhoz méltó munkát végezzek, teljes erőbedobással” – nyilatkozta keddi sajtótájékoztatóján Balzsay, aki vb-címe tavalyi megszerzésekor maradandó halláskárosodást szenvedett. Elhúzódó deréksérve miatt sokáig az sem volt biztos, hogy egyáltalán folytathatja-e bokszkarrierjét, orvosai azonban januárban engedélyezték számára az edzések megkezdését, így április 21-én ringbe léphet.

Balzsay amatőrként kétszer is megküzdött mostani ellenfelével:

“1997-ben még juniorkoromban találkoztunk, majd a birminghami Európa-bajnokság elődöntőjében kerültünk szembe egymással. Mindkét esetben az én kezemet emelték fel, de ez már nagyon régen volt, rendkívül kemény meccsre számítok.”

Balzsay szerdán reggel reggel Lengyelországba utazik egy két és fél hetes edzőtáborba, majd Hamburgban folytatja a felkészülést, ahol sokkal inkább a szakmai munkával töltöm majd az időt, mint a fizikaival.

Balzsay boldogon beszélt klubja, az Universum Box Promotion erőre kapásáról: “Óriási meglepetés volt, hogy a tárgyalások ennyire lendületesek és pozitívak voltak. Úgy gondolom, az ígérgetés és a hitegetés időszakának vége a klubnál.”

A sajtótájékoztatón részt vett Waldemar Kluch, a klub új tulajdonosa is:

“Érdekes mérkőzés lehet – mondta -, hiszen az aktuális címvédő találkozik a korábbi világbajnokkal. Alapvetően nem vagyok híve annak, hogy klubtársak csatázzanak egymással, de ez egy elég speciális helyzet, ugyanis mindketten sérültek voltak korábban.”

A gálát – amelyen Balzsay mellett az Universum többi jelentős bokszolója is ringbe lép – az orosz televízió élő adásban közvetíti, de három magyar csatornával is tárgyalnak jelen pillanatban, és szinte biztos abban, hogy sikerül megállapodniuk.

Az Universum Box Promotion új tulajdonosa Balzsay távolabbi jövőjéről illetően úgy fogalmazott, hogy egy esetleges címvédés után budapesti mérkőzés is összejöhet neki, vvalamikor nyáron, a labdarúgó Európa-bajnokság és a londoni olimpia közötti időpontban.

Balzsay 26 mérkőzést vívott eddig profiként, 24 győzelem mellett két vereséget számlál. A WBA előtt a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoka is volt. A szintén 32 esztendős Sartison 29 profi csatán van túl, amelyből 28-at megnyert, egyszer kapott ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik