Sport

Magyar vívó-sikertelenség Dohában

Nem jutott be a negyeddöntőbe, végül a 12. helyen fejezte be szereplését a magyar csapat a női párbajtőrözők katari Világkupa-versenyén.

A magyarok a 32-es táblán 45-19-re verték a kazahokat, a következő fordulóban azonban 45-42-re kikaptak a dél-koreaiaktól, így már nem léphettek pástra a pontokkal jól fizető élcsoportos helyekért.

A folytatásban az alsó ágon előbb 45-21-re nyertek a kanadaiak ellen, majd 45-36-os vereséget szenvedtek a lengyelektől, végül 45-34-re alulmaradtak az amerikaiakkal szemben.

A vasárnap véget ért egyéni versenyben sem szerepeltek eredményesen a magyarok. A decemberben könyökműtéten átesett világbajnoki ezüst-, illetve bronzérmes Szász Emese 22., a közelmúltban arcüreggyulladással küszködő Békefi Edina 24., a vírusos betegségen túlesett Antal Edina pedig 64. lett. A negyedik magyar, Takács Emese nem került fel 64-es táblára.

Női párbajtőrben lesz csapatverseny is a nyári olimpián, így elsősorban a válogatottnak kellene kiharcolnia a részvételt. A magyar együttes e tekintetben nincs könnyű helyzetben, bravúrokat kell hoznia a londoni szereplésért.

Kulcsár Győző szövetségi kapitány a dohai verseny előtt úgy fogalmazott, ha a csapat a hátralévő három állomás közül kettőn bejut a négy közé, komoly eséllyel pályázhat egy londoni helyre. A katari viadallal egy lehetőség elúszott, maradt a barcelonai és a St. Maur-i Vk, márciusban.

Amennyiben az együttesnek nem jönne össze a kvótaszerzés, egyéniben lehetne ezt megtenni, de az sem ígérkezik könnyűnek.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik