Sport

Jól futott a magyar koris a világkupán

Az Oxxo Energy Drink gyorskorcsolyázója, Tóth Ágota egyedüli magyarként vett részt a hamari világkupán, és remekül helytállt.

A hétvégén a norvégiai Hamarban hosszú távú gyorskorcsoláyzók számára rendeztek világkupa-futamot. A nőknél 1500 és 3000 méteren, a férfiaknál 1500 és 5000 méteren álltak rajthoz a versenyzők, a hagyományos üldözéses csapatverseny mellett.

Tóth Ágota, egyedüli magyarként a vasárnapi 3000 méteres számban volt érdekelt. Az előzetes terv az volt, hogy tovább fejlődjön mind technikailag, mind taktikailag a számára kevésbé fekvő hosszú távon.

Tóth jó rajttal, az edzői utasításoknak megfelelő idővel kezdett egy orosz versenyző ellen, de a második körtől fokozatosan lépett el tőle párja. A magyar koris egyenletesen versenyzett a táv során , majd az utolsó két körben minden erejét beleadva végül 4:36.12-es idővel ért célba, mellyel két lányt megelőzve a 22. helyen zárt összetettben.

“Úgy érzem sokat fejlődtem hosszú távon, és ebből a hétvégéből is kihoztam a maximumot, különösképpen ha a többiek idejét is figyelembe vesszük. Ez volt a szezon utolsó háromezre számomra – elég is volt már belőlük… Holnap utazom vissza Inzellbe, és végre a számomra kedvesebb, rövidebb távokra koncentrálhatok. Előreláthatólag még két, jó esetben három verseny vár rám.

Jövő hétvégén lesz a nyílt német bajnokság Inzellben, ahol sprint (500 és 1000 méter) távokon állok rajthoz, majd pedig a rákövetkező hétvégén otthon, a sprint országos bajnokság következik. Ami a harmadik verseny illeti: március 13-14-én lesz a hagyományos évadzáró seregszemle Calgaryban, az Oval Final, amin szeretnék még elindulni. Meglátjuk hogyan lesz rá lehetőség. Köszönöm támogatóimnak a segítséget, és köszönöm a sok bíztatást, amit otthonról kapok” – mondta Tóth Ágota.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik