Sport

Felemelő volt a fehérvári hokivasárnap

A Sapa Fehérvár AV19 együttese az utolsó olyan csapatot is megverte az EBEL-ben, amelyet még nem tudott idén legyőzni.

Ahogyan arról beszámoltunk, az osztrák jégkorong-bajnokságban a Sapa Fehérvár Av19 együttese 6-3-ra verte a listavezető Linz gárdáját vasárnap este.

A Linz volt az egyetlen olyan csapat, amelyet ebben a szezonban még nem tudott megverni a Volán, és most, a bajnokság középszakaszában ez is összejött. Különösen értékes és felemelő volt ez a siker, hiszen a győzelemnek köszönhetően a magyar csapat a harmadik helyen áll a felsőházi régióban, ez pedig azt jelenti, hogy jó esélye van a pályaelőny megszerzésére a playoffra.

Sőt, a libabőr azért maradhatott tartós a fehérvári és a magyar drukkerek számára, mert a találkozó előtt tette le magyar állampolgársági esküjét Mihály Árpád, a csapat csíkszeredai születésű játékosa.

Amennyiben Kevin Primeau szövetségi kapitány (klubedzője is ugyebár) számít rá, a 31 éves hokis ott lehet a magyar válogatottban az áprilisi divízió I-es világbajnokságon, melyet Ljubljanában rendeznek meg.

A meccs összefoglalója:

Kevin Primeau, a Fehérvár vezetőedzője a meccs után azt mondta, a második szünetben arra kérte a játékosokat, hogy nyugodtan tegyék a dolgukat, ne idegeskedjenek. Igen, ekkor még 3-1-re a Linz vezetett, de a magyar csapat parádés, 5-0-s harmadik harmadot produkált, naná, hogy Mihály is betalált.

Megszólalt Énekes Lajos, a csapat másodedzője is a gárda hivatalos weboldalán:

“Az ünnepi hangulat benne maradt a fejekben, emiatt akadozott a játékunk a mérkőzés elején. Idegesebb volt a társaság, nem úgy kezdtük a meccset ahogyan terveztük. Ez hibákat szült, gyorsan két gólos hátrányba kerültünk. Aztán feljavultunk, de a második húsz percben semmi sem sikerült a kapu előtt. Szerencsére az utolsó harmadban bőven sikerült kiszolgálni a szenzációs szurkolóinkat és huszáros hajrával visszavágni a Linznek a korábbi mérkőzésekért. Úgy látszik, hogy velük csak ilyen meccseket tudunk játszani, hiszen volt, hogy mi voltunk háromgólos előnyben, de még is ők örülhettek a végén. Most ez fordítva történt” – így a szakember.

Az újabb bravúros győzelemmel még az is előfordulhat, hogy a Volán a második helyen zárja a bajnokság ezen szakaszát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik