Sport

Az első benyomások

Konkoly Csaba még csak két napja volt az Alcoa FKC vezetőedzője, amikor már a KEK nyolcaddöntőjében kellett irányítania a csapatot, az első napok tapasztalatairól nyilatkozott.

Az újjonnan kinevezett vezetőedző rögtön háromnapos túrán és az RK Zajecar elleni nemzetközi kupamérkőzésen szerezhetett ismereteket játékosairól.

– Mindenképp úgy vélem, hogy amit elterveztünk, azt maximálisan igyekeztek taktikailag betartani a lányok. Ha ez a fajta koncentráltság és akarat jellemzi majd őket a folytatásban is, és ha ezt a játékot át tudjuk menteni a magyar bajnokikra is, akkor van sanszunk a középső négybe jutásra. Ezt próbáltuk Siti Beával is erősíteni a társaságban. Az biztos, hogy ezt a tempót csak akkor lehet folyamatosan diktálni, és akkor bírja végig a csapat, ha a cserejátékosok is hozzáteszik a maguk öt-tíz percét, ezzel lehetővé téve a kulcsemberek mérkőzés közbeni pihentetését, amivel a döntő pillanatokra újra 100% környéki állapotban tudjuk őket visszaállítani. A társaságban összetartó, jó hangulatú, jó munkabírású és jó munkafegyelmű csapatot ismertem meg, így kedvezőek értelemszerűen az első tapasztalataim. – osztotta meg a közvéleménnyel első benyomásait Konkoly Csaba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik