Sport

Magyar magasugrósikerek az Egyesült Államokban

Harsányi Olivér nyerte a férfi magasugrást az egyesült államokbeli Colorado Springsben rendezett fedettpályás atlétikai versenyen.

A tengerentúlon tanuló atléta 2,26 méteres eredménnyel győzött, ezzel egy centivel túlszárnyalta élete eddigi legjobbját.

Harsányi Olivér 226 cm-es eredménye megegyezik a szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságra érvényes nevezési szinttel. A kontinensviadal idén nyáron, a londoni olimpia előtt lesz Helsinkiben.

Harsányi edzője, Szabó Róbert elmondta: első komoly, nem „munkából” teljesített versenyén magabiztosan mozgott a Debreceni Sportcentrum háromszoros felnőtt magyar bajnok atlétája.

Ami a további versenyeket illeti, kettő és négy hét múlva is fedettpályás megmérettetések várnak a debreceni fiúra. Ha az U23-as Eb-n már a negyedik helyig jutott sportoló tartja és átmenti jelenlegi kitűnő formáját a szabadtéri szezonra is, ezeken a viadalokon elérheti az olimpiai részvételre jogosító 228 cm-t (jelenleg éppen ennyi a magyar csúcs, ezt Boros László állította fel szintén a Debreceni Sportcentrum színeiben).

A viadal második napján, a nők versenyében is magyar siker született: Szabó Barbara, aki Harsányi Olivérhoz hasonlóan a Western State College hallgatója, 1,85 méteres ugrással bizonyult a legjobbnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik