Sport

Rinat Bogdanov nyerte meg a WPT Velencét

A World Poker Tour Velence főversenyének fináléjában az orosz Rinat Bogdanov szerezte meg a bajnoki címet és a 230 ezer eurós fődíjat.

Egy rövidre nyúlt elődöntőt és egy maratoni finálét követően a végig kiegyensúlyozottan játszó orosz Rinat Bogdanov szerezte meg a bajnoki címet a WPT Velence főversenyén – írja a Poker.hu.

Négy olasz, egy dán és egy orosz játékossal rajtolt el a World Poker Tour Velence 4950 eurós főversenyének döntője. A legnagyobb esélyesnek Andrea Datot tartották, aki már másodszorra jutott be a fináléba Velencében, tavaly decemberben a negyedik helyet tudta megszerezni.

Az első két kieső Andrea Carini és Gianluca Trebbi voltak, majd következett Simon Ravnsbaek, akiben egy nagyon tehetséges dán játékost ismerhetett meg a közönség.

Az a közönség, amely azonban nem ünnepelhette végül Dato győzelmét, hiába érkezett ugyanis a döntőbe az első helyen az olaszok büszkesége, végül csak a harmadik helyet tudta megszerezni.

Dato a zsetonjai nagy részét elblöffölte, majd elbukott egy 50-50 szituációt, amely után már a kiesés ellen kellett küzdenie. Nem sikerült a visszakapaszkodás, szintén egy balul elsült blöffje vezetett a versenyének végéhez, K-4 lapokkal ment allin, amit a Rinat Bogdanov A-K-lyal adott meg, lapjához érkezett egy ász, így könnyedén menetelt be a párbajba.

Ellenfele az olaszok utolsó reménysége, Alessandro Longobardi volt, bár közel 2 millió zsetonos hátrányából sikerült egy kicsit lefaragni, fordítani már nem sikerült, az utolsó partiban a Q-7-4-6-4 közös lapokon adta meg K-Q-val Bogdanov allinjét, ami azonban kevésnek bizonyult az orosz 6-4-e ellen.

Ranit Bogdanov élete első World Poker Tour tornáját játszotta, a tipikus kezdők szerencséje eset végül a bajnoki címet és 230 ezer eurós fődíjat eredményezte számára.

A WPT Velence végeredménye:
1.hely: Rinat Bogdanov – 229 800 euró
2.hely: Alessandro Longobardi – 111 700 euró
3.hely: Andrea Dato – 72 275 euró
4.hely: Simon Ravnsbaek – 52 565 euró
5.hely: Gianluca Trebbi – 42 705 euró
6.hely: Andrea Carini – 32 195 euró


Rinat Bogdanov nyilatkozik győzelme után:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik