Sport

Nem bírt a világsztárokkal a Szeged

A német THW Kiel 34-24-re legyőzte a vendég Pick Szegedet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 8. fordulójában. A Tisza-partiak már nem juthatnak tovább.

A Bundesligát százszázalékos mérleggel vezető, világsztárokkal felálló Kiel már a 11. percben, 6-2-es vezetésénél időkérésre kényszerítette Skaliczki László csapatát, ahonnan Lékai Máté és Törő Szabolcs is hányzott sérülés miatt. Ezt követően jött egy újabb 6-2-es szakasz, és már attól kellett tartani, hogy kétszámjegyű lesz a különbség.

A szünet előtti hajrában a németek egyre többet cseréltek, ekkor a Szegednek sikerült csökkentenie a hátrányt.

A 36. percben 23-13-ra módosult az állás, a kieliek a folytatásban is nagy kedvvel, szurkolóikat kiszolgálva játszottak, esélyt sem adva a Picknek. A magyar együttesből főképp Beocanin játéka volt kiemelhető, összesen hat gólig jutott a meccsen.

A meccs végéhez közeledve volt tíz gólnál is nagyobb különbség a két csapat között, Mikler Roland azonban többször is hárított ekkor. A Kiel végül 34-24-re nyert, ezzel eldőlt, hogy a Szeged nem juthat tovább csoportjából a nyolcaddöntőbe. A meccs legeredményesebbje a tizenegy gólig jutó Christian Sprenger volt.

A Tisza-partiak február 18-án a pont nélkül sereghajtó szerb Partizan Beogradot fogadják.

Eredmény – Velux Férfi BL, D csoport, 8. forduló

THW Kiel (német) – Pick Szeged 34-24 (18-12)
Gólszerzők: Sprenger 11, Zeitz 7, Lundström 4, Ahlm 3, Narcisse 3, Klein 3, Ilic 1, Jicha 1, Kubes 1, illetve Beocanin 6, Buday 5, Sulc 5, Pribanic 4, Zubai 3, Ancsin 1

Az állás: 1. Kiel 13 pont/8 mérkőzés, 2. Köbenhavn 10/7, 3. León 9/7, 4. Montpellier 8/7, 5. Szeged 4/8, 6. Beograd 0/7

Az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.

A Budapest Bank férfikézilabda-ligában egy mérkőzést rendeztek csütörtökön, ezen a vasárnapi KEK-nyolcaddöntőre is készülő FTC-PLER hatgólos győzelmet aratott a házigazda Kecskemét felett.

Eredmény – férfikézilabda NB I.
Kecskemét – FTC-PLER 21-27 (11-13)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik