Sport

Kellner és Fucsovics kezd az írek ellen Szegeden

A Davis-kupa Euro-Afrikai Zóna II. csoportjának pénteki első mérkőzését Kellner Ádám játssza az ír Louk Sorensen ellen Szegeden.

Kellner Ádám 15 órakor kezdődő nyitó találkozóját a Fucsovics MártonConor Niland párharc következi. A szombati párosmérkőzésen (14 óra) a Balázs Attila, Fucsovics Márton kettős a James McGee, Sam Barry duóval veszi fel a küzdelmet az újszegedi sportcsarnok taraflex pályáján.

A vasárnapi program 13 órakor kezdődik, akkor várhatóan a Kellner–Niland és a Fucsovics–Sorensen partikat rendezik. Wimbledon junior bajnoka, Fucsovics Márton(576.) győzelemmel szeretne bemutatkozni a szegedi közönségnek:

“Bár nem játszottam még ellene, de ismerem az írek első számú játékosát, a világranglista 321. helyén álló Conor Nilandot” – nyilatkozta a játékos a Szeged24-nek. “Amikor legutóbb Franciaországban jártam, az ő mérkőzéseit is megnézhettem. Nagyon tapasztalt, gyors játékos. Nehéz meccs vár rám, de mindenképpen győzni szeretnék.”

“Az elején nagyon gyors volt a pálya, kellett egy kis idő, amíg megszoktam. Szerencsére az idén már négy tornán indultam, így játékban vagyok. Annak külön örülök, hogy Ádámé lesz a nyitómérkőzés, mert így lesz egy kis időm, hogy ráhangolódjak a saját meccsemre.”

Érdekesség, hogy a Davis-kupa mérkőzéseken az újszegedi sportcsarnok lelátóján szurkol majd szombaton, a kiel-i túráról hazaérkező, Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, míg vasárnap a Magyar Kupa győztes, A-Híd Szeged Beton pólósai drukkolnak a magyar teniszválogatottnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik