Sport

Hazahozzák az Aranycsapat legendájának hamvait

Kocsis Sándor hamvait is hazahozzák, így a legendás Aranycsapat minden elhunyt tagja Magyarországon fog nyugodni - írja a Magyar Nemzet.

A lap beszámolója szerint a hírt a korábbi kiváló labdarúgó, Kű Lajos jelentette be kedden, a Grosics Gyula 86. születésnapja alkalmából tartott ünnepségen, ahol Tarlós István, Budapest főpolgármestere is támogatásáról biztosította a kezdeményezést.

“Hadd jelentsem be ebből az alkalomból, hogy teljessé válik itthon az Aranycsapat, mert Lóránt Gyula után Kocsis Sándor hamvait is hazahozzuk. A család jóváhagyását már megkaptam, innentől a részletek kidolgozása következik” – idézte a napilap Kű Lajost.


Kocsis Sándor,
az 1954-es világbajnokság gólkirálya (11 gól) 1979-ben Barcelonában hunyt el, pályafutása során a Ferencvárosban, a Budapesti Honvédban, a svájci Young Fellows Zürichben és az FC Barcelonában játszott. A Magyarországon Kockának, Spanyolországban pedig Aranyfejűnek becézett csatár a válogatottban 68 mérkőzésen 75 gólt szerzett, a magyar bajnokságban 247-szer, míg a spanyolban 42-szer volt eredményes.

Az 1954-es vb-n meccsenként átlagban szerzett 2,2 gólja a mai napig a leghatékonyabb csatárteljesítmény a világbajnokságok történetében.

Kocsis Sándor életpályájáról bővebben ide kattintva olvashatsz.

Kocsis első gólja a németeknek az 1954-es vb-n:

Ajánlott videó