Sport

Kikapott a Vasas a Partizan Belgrád ellen

A címvédő belgrádi Partizan vendégeként a Bajnokok Ligája főtáblás küzdelmeinek ötödik csoportkörében elbukott a Vasas vízilabdacsapata.

A Belgrádba a négyes éllovasaként érkezett angyalföldi gárda rosszul kezdte a meccset, mert kínálkozó helyzeteivel, köztük emberelőnyös lehetőségeivel nem élt, a hazaiak viszont igen, s az első szünetig kétgólos előnyre tettek szert (2-0).

A folytatásban gyorsan szépített a Vasas a megúszásból eredményes Katonás Gergő révén, ám a szerbek ezt hamar “megtorolták”, mert újabb két találattal 4-1-re elhúztak.

A harmadik nyolc perc nagyobbik fele úgy pergett le, hogy érintetlenek maradtak a kapuk, mígnem büntetőből a Partizan tudta növelni előnyét (5-1). Válaszul – élve az emberelőny kínálta eséllyel – Steinmetz Ádám talált be centerből (5-2).

A befejező játékrész azonban hazai góllal indult (6-2), s innen – jóllehet Vámos Márton, majd még a duplázó Katonás, és Kiss Gergely is bevette a belgrádiak kapuját (7-5) – a remek hajrá ellenére már nem volt visszaút az angyalföldi együttes számára. A hajrában tudniillik szerb gól is született, méghozzá kettő, így sima szerb győzelem lett a vége (9-5).

A csoport másik, szintén szerda esti meccsén a Szeged tíz év után győzött az Eger otthonában.

A Szeged győzelmével az élre ugrott, de a Partizan is megőrizte továbbjutási esélyét, míg a magyar bajnoki címvédő Eger már semmiképpen sem kerülhet a legjobb nyolc közé, a kvartettben az utolsó hely az övé.

Eredmény, Bajnokok Ligája, C-csoport 5. forduló
Partizan Beograd (szerb) -– TEVA-Vasas-UNIQA 9-5 (2-0, 2-1, 1-1, 4-3)
a magyar csapat góldobói: Katonás 2, Steinmetz Á., Vámos, Kiss G. 1-1

A csoport állása: 1. Szeged 10 pont, 2. Vasas 8, 3. Partizan 7, 4. Eger 3

A 6., befejező forduló párosítása:

Február 25.: Vasas – Eger, Komjádi uszoda 19 óra 30 perc
Február 26.: Szeged – Partizan 16 óra

Ajánlott videó

Olvasói sztorik