Sport

Kursevich győzött az EPT Deauville főversenyén

A fehérorosz Vadzim Kursevich győzelmével ért véget az EPT Deauville főversenye, a 7. lett az EPT-rekorder olasz Luca Pagano.

Izgalmas finálénak nézhettek elébe az EPT Deauville döntősei. A legjobb nyolc között volt az EPT versenyek abszolút rekordere, Luca Pagano, aki végül a hetedik helyen végzett, a győzelmet a fehérorosz Vadzim Kursevich szerezte meg – írja a Poker.hu.

875 ezer euró és a bajnoki címért folyt az European Poker Tour Deauville döntőjében a harc. A legnagyobb esélyesként a francia Paul Giuchard számított, aki vezette azt a mezőnyt, amiben ott volt a 20 EPT fizetős hellyel és köztük hét fináléval rendelkező olasz Team PokerStars Pro Luca Pagano is.

A rengeteg szurkoló azonban nem ünnepelhette az olasz profi győzelmét, Pagano ismét lemaradt a bajnoki címről, a hetedik hellyel kellett beérnie, amikor Than Trong kilences párja ellen nem tudott A-J kombinációval nyerni.

Végül az öt francia döntős elől a fehérorosz Vadzim Kursevich el tudta csenni a bajnoki címet, a párbajban hatalmasat küzdött Guichard, azonban az utolsó partiban egy szerencsétlen riverkártyának köszönhette mégis ellenfele örülhetett.

Az 5-7-J-9 színesélyes közös lapokon Guichard 5-5-el azonnal megadta Kursevich fél-blöff allinjét, amit 6-3 szín- és soresélyre mondott be. Ha Guichard nyer, akkor a 7:1-es párbaj előtti hátrányát fordította volna maga javára, ha Kursevich nyeri a partit, akkor egyben a végső győzelmet is megszerzi.

A river végül egy nyolcas lett, amivel sort alakított ki a fehérorosz, Guichard ötös drillje pedig elértéktelenedett. Az EPT Deauville bajnoka így Vadzim Kursevich lett, aki győzelme mellé 875 ezer eurót kapott.

Az EPT Deauville végeredménye:
1. hely: Vadzim Kursevich – 875 000 euró
2. hely Paul Guichard – 557 000 euró
3. hely: Vuong Than Trong – 328 000 euró
4. hely: Yorane Kerignard – 260 000 euró
5. hely: Bruno Jais – 200 000 euró
6. hely: Olivier Rogez – 155 000 euró
7. hely: Luca Pagano – 110 000 euró
8. hely: Mick Graydon – 67 200 euró

Vadzim Kursevich nyilatkozik győzelme után:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik