Sport

Hamarosan a kupáért csapnak össze a legjobb röpisek

A Vasas Fáy utcai sportcsarnokában rendezik a röplabda Magyar Kupa négyes döntőit feburár 11-12-én.

A férfiaknál a Kaposvár sorozatban hetedik sikerére készül, a nőknél pedig a BSE egymást követő harmadik végső győzelmét gyűjtheti be.

Földvári Péter, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára az eseményt felvezető, keddi sajtótájékoztatón elmondta, azért esett a választás a fővárosi helyszínre, mert a szervezet által kiírt pályázatra nem volt jelentkező, így a finálét az MRSZ rendezi meg.

A férfiaknál a Kaposvár a Csepellel, a Kecskemét pedig a Dunaferr gárdájával találkozik a legjobb négy között, míg a nőknél BSE-Nyíregyháza és Vasas-Gödöllő párharcokat rendeznek.

“Úgy gondolom, hogy a Kaposvár együttese minden tekintetben kilóg ebből a mezőnyből, ráadásul Geiger András személyében olyan meghatározó játékosuk van, mint senki másnak a mai magyar mezőnyben” – nyilatkozta Tamás Zoltán, a Csepel vezetőedzője. “Amennyiben szerencsések vagyunk, akkor nyerünk majd mérkőzést a négyes döntőben, de ellenkező esetben is biztos vagyok benne, hogy örömet okozunk majd a szurkolóinknak.”


“Edzői pályafutásom legnagyobb erőpróbájára készülök, mivel nekünk lesz a legfiatalabb csapatunk a döntőben”
– mondta Fésűs Irén, a BSE vezetőedzője. “Az együttes gerince még gimnazista, nagyon várják már a viadalt. Több felnőtt és utánpótlás válogatott játékosunknak ez egy hatalmas kihívás, szeretnék bebizonyítani, hogy posztjukon ők a legjobbak. Remélem, hogy fiatal csapatom komoly eredményt ér el.”

Ludvig Zsolt, a Gödöllő vezetőedzője korábban a Nyíregyházával ért el szép sikereket, csapatával most a Vasas ellen készül: “Nagyon nehéz dolgunk lesz, erre a találkozóra készülünk a következő két hétben. A Vasas nemzetközi tapasztalata biztosan sokat fog érni, ráadásul bizonyítani szeretnék majd, hogy nem véletlenül vannak ott a Közép-európai Ligában.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik