Sport

Contador álmai összetörtek, de megragasztja őket

A doppingvétség miatt visszamenőleg két évre eltiltott Alberto Contador bánkódik, és a fellebbezést fontolgatja.

Aberto Contador az őt elmarasztaló hétfői döntés utáni sajtótájékoztatóján ártatlannak mondta magát, és hosszan ecsetelte meghurcoltatását.

A spanyol kerékpárost visszamenőleg két évre eltiltották, és megfosztották többek között 2010-es Tour de France-győzelmétől.

A Saxo Bank bringása makacs ragaszkodik ahhoz, hogy ő semmi rosszat nem tett, és hogy a szennyezett hús okozta a pozitív vizsgálati eredményt.

“Az álmaim összeomlottak – mondta Contador. – Minden reggel azt kérdeztem magamtól, hogy miként kerülhettem ilyen helyzetbe. Senkinek sem kívánom azt, amit átéltam az elmúlt hónapokban. Borzalmas érzés, hogy igazságtalanul ítéltek el”.

Contador azt különösen fájlalja, hogy olyan kis mennyiségű klenbuterol miatt marasztalták el, ami nem tudna a teljesítményén javítani.

A 29 éves kerékpáros hozzátette, hogy fontolgatja a fellebbezést a CAS határozata ellen, amit 30 napon belül kell megtennie a svájci szövetségi bíróságon.

Contador azt határozottan leszögezte, hogy folytatni akarja a pályafutását, egyben kifejezte háláját az őt támogatóknak.

Az ügynek van egy másik vetülete is, Contador ügyét indokolatlanul hosszú ideig, másfél évig húzták, a spanyol bringás nem felejtette el megjegyezni, hogy a kerékpársport érdekében javítani kell a rendszert.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik