Sport

Magyar kempo aranyak

Felföldi Szabolcs egyéniben, míg a magyar válogatott a csapatversenyben győzött hétvégén a Nyílt Kempo Világbajnokságon.

A X. Juhász Ferenc Kempo Emlékversenyen és egyben Nyílt Kempo Világbajnokságon, amelyet Tökölön rendeztek a hétvégén Magyarország mögött Ukrajna végzett, a harmadik helyet pedig Románia szerezte meg – számolt be a szövetség honlapja.

Több mint négyszázan léptek tatamira, illetve szorítók közé az idén jubileumot ünneplő, a néhai kempo mester, Juhász Ferenc emlékét őrző verseny három napja alatt, mely során két kontinensről tíz nemzet budokáit látta vendégül a tököli sportcsarnok. A hazaiakon kívül németek, portugálok, oroszok, ukránok, csehek, románok, horvátok és szlovákok képviselték Európát, a brazil csapat révén pedig egy dél-amerikai ország is részt vett a világbajnokságon.


Felföldi Szabolcs
profi MMA világ-és Európa-bajnok a full-contact kategóriában ismét bizonyította hírnevét: valamennyi meccsét megnyerve világbajnoki címet szerzett a 77-84 kg-os súlycsoportban. „Minden tudásomra szükségem volt, mivel rendkívül jól felkészült ellenfeleket kaptam. Az utólag igen hasznosnak tűnő, szűk két hónapos felkészülésemnek köszönhetően sikerült begyűjtenem az újabb világbajnoki címemet – Felföldi 2007-ben és 2010-ben már nyert ebben a kategóriában –, aminek most nagyon örülök.”

X. Juhász Ferenc Kempo Emlékversenyen – Csapatverseny

1. Magyarország
2. Ukrajna
3. Románia
4. Horvátország
5. Németország
6. Szlovákia
7. Portugália
8. Brazília
9. Oroszország
10. Szlovénia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik