Sport

Benedek Tibor újrakezdte

A kiváló balkezes vízilabdázó, aki az Európa-bajnokságon már a szövetségi kapitány szakmai stábjában szerepelt, a hétvégén ismét vízilabdázott.

Már az eindhoveni vízilabda-Európa-bajnokságon furcsa volt, hogy Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk ugyan a szakmai stáb tagjaként van már jó ideje a válogatott mellett, mégis, nem telt el úgy nap, hogy ne edzett volna külön egy-egy órát, ne  dobált volna kapura több tucatot.

Hogy miért tette mindezt? A válasz a vlv.hu oldalon található: a hétvégi olasz bajnoki forduló Civitavecchia-Ferla Pro Recco (5:17) mérkőzésen Benedek Tibor újra a Pro Reccot erősítette. Ha már medencébe merészkedett, rögtön vállalt is kettőt a tizenhétből.

“Nehéz volt az újrakezdés, nekem leginkább, bár igyekeztem sokat edzeni az elmúlt időszakban, mégis eltelt másfél hónap játék és birkózás nélkül. A helyzetet még nehezítette az is, hogy mindkét centerünk sérült. Zlokovicsnak a csuklója, Lapennának az arccsontja sérült, így őket kellett centerben helyettesítenem leginkább. Szerencsére Sefik nem érkezett meg a mérkőzésre, így nem volt nehéz dolgunk, sok gólt lőttünk” – nyilatkozta a mérkőzést követően Benedek a vlv.hu-nak.

Hogy továbbra is csak az olasz bajnokságban gondolkodik-e Benedek vagy már karikák lebegnek a szemei előtt, és többet is bevállal a nyáron, arról nincs információ!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik