Sport

A csapategység és a szegedi közönség segíthet a győzelemhez

Hétfőtől Szegeden készül az Euro-afrikai zóna II. csoportjában rendezendő, írek elleni Davis-kupa-mérkőzésekre a magyar férfi-teniszválogatott.

A Hornok Miklós irányította nemzeti együttesben Kellner Ádám, Lukács Dénes, Balázs Attila, valamint Fucsovics Márton kap szerepet. Az újszegedi Sportcsarnok úgynevezett taraflex borítású pályáján, napi két tréninggel hangol az írek elleni találkozóra a magyar kvartett. Hornok Miklós szövetségi kapitány szerint Szeged méltó házigazdája lesz a rangos vetélkedésnek.

Örömmel jöttünk Szegedre, hiszen a korábban rendezett négy Davis-kupa-meccs után nagyon jó visszajelzéseket kaptunk. Nemcsak a város szép, de a sportcsarnok is elegáns környezetet biztosít a szigetországiak elleni mérkőzésekhez. A pálya nagyon gyors, és ez nem biztos, hogy a mi malmunkra hajtja a vizet, hiszen az írek – az ország éghajlatából adódóan – jóval többet játszanak ilyen borításon.  Szerencsére azonban nálunk is vannak olyanok, akik a salak mellett a taraflex pályát is jól ismerik.

Mi a soron következő edzések legfontosabb feladata?

Ma még a pályával ismerkednek a fiúk, szerdától azonban már a formába hozás, valamint a csapategység építése lesz a feladatunk. Nyilván ezeken a tréningeken nem lehet csodát tenni, de a napi két mozgás arra mindenképpen jó lesz, hogy gyakoroljuk a technikai elemeket, és a már jól bejáratott módon alakítsuk a csapatszellemet. Döntő lehet az is, hogy mentálisan mennyire tudunk ráhangolódni az összecsapásra.

Milyen játékerőt képvisel az ír rivális?

Ismerem őket, hiszen amikor Fucsovics Marcival legutóbb egy franciaországi tornán jártunk, az ír kapitány is ott volt három játékosával. Remek képességű teniszezők, akiknek nagyon fekszik a gyors pálya. Mindennek ellenére kiegyenlített küzdelmet várok, amelyen 50-50 százalék esélyt adok mindkét félnek. Ami mellettünk szólhat, és sokat nyomhat a latban, az a csapategységünk és a várhatóan népes számú szegedi közönség biztatása.

A Magyarország–Írország Davis-kupa-mérkőzés nyitó találkozója február 10-én, 15 órakor kezdődik az újszegedi Sportcsarnokban. Az első nap két egyest, a második nap egy párost, míg a befejező nap két egyest rendeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik