Sport

Újra győzött a volt drogbáró lánya

Az amerikai Julia Mancuso nyerte a garmisch-partenkircheni női szuperóriás-műlesikló Vk-futamot, Lindsey Vonn kiesett.

Az amerikai Julia Mancuso ötéves szünet után újra Világkupa-versenyt nyert Super-G-ben, igaz, az amerikai lány sikerét segítette a gyors alpesi számok királynőjének kiesése.

Mancuso honfitársát, Lindsey Vonnt a rajt előtt több percig várakoztatták, ez pedig -20 C fokban nem jó. Vonn több hibát is elkövetett, és végül nem is tudta befejezni a versenyt.

Nemcsak az összetett Világkupa éllovasa, de a második helyen álló szlovén Tina Maze is kicsúszott a jeges pályán.

A mezőny magyar indulója, Miklós Edit nem tudta befejezni a versenyt.

Eredmény – Super-G VK-futam, Garmisch-Partenkirchen
1. Julia Mancuso (amerikai) 1:20.50 perc
2. Anna Fenninger (osztrák) 1:20.63
3. Tina Weirather (liechtensteini) 1:20.95
Mancusóra büszke lehet az egykori marihána-csúcsdíler apuka

Julia Mancuso édesapja, az olasz származású Ciro Mancuso a ’70-es és ’80-as években hihetetlen mennyiségben hordta be a kannabiszt az Egyesült Államokba.
Amikor a szövetségi ügynökök annak idején kirángatták Cirót a zuhany alól, addigra az egyetemi “mellékesnek” induló drogüzlet eredményeképpen Julia édesapja már 45 tonna kábítószert csempészett be Ázsiából.
Legendák keringtek a svájci bankokba rejtett dollármilliókról, a vitorlás csempészkalandokról a 14 ezer kilométeres úton, a marihuána lerakodására kiszemelt, elhagyatott oregoni tengerpartról, lefizetett thai tábornokokról.
Ciro Mancuso kilenc évet kapott, de példás magaviseletéért csak négyet kellett leülnie, ma pedig már sikeres ingatlanfejlesztőként lehet  büszke jó útra térésére és extravagáns lányára, Juliára, aki 2006-ban olimpiai bajnok lett óriás-műlesiklásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik