Sport

Nem ment a magyaroknak a cselgáncs Párizsban

A cselgáncs olimpiai kvalifikációs VK-sorozat párizsi Grand Slam-viadalán vasárnap tatamira lépő magyarok egyike se jutott be még a 16 közé sem.

A  férfiaknál 81 kg-ban Csoknyai László már első meccsén kikapott a francia Loic Pietritől, ugyanebben a súlycsoportban Nagysolymosi Sándor nyert előbb a házigazdák versenyzője, Guillaume Riou, majd a ghánai Victor Ahiavor ellen is, a nyolcaddöntőbe azonban ő sem került, miután alulmaradt a német Sven Maresch-sel szemben.

Farkas Bálint 100 kilogrammban az argentin Cristian Schmidtet még legyűrte, a lett Jevgenijs Borodavko azonban megálljt parancsolt neki, a plusz 100 kilóban induló Bor Barna rögtön első selejtezős meccsét elvesztette a francia Jean-Sebastien Bonvoisin ellen.

A nőknél a 78 kg-ban Joó Abigél lépett tatamira, ám neki is már a nyitómérkőzés a befejezést jelentette, mivel kikapott a vendéglátókat képviselő Stephanie Possamaitól.

Legjobb magyarként a világbajnoki bronzérmes Csernoviczky Éva az ötödik lett szombaton a 48 kilósok között, a 66 kg-osok között érdekelt Ungvári Miklós, valamint a 57 kg-os Karakas Hedvig helyezetlenül zárt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik