Sport

Meglepetés: a Miskolc a MOL Liga döntőjében

A Dunaújváros után a Miskolci Jegesmedvék jutottak a magyar-román jégkorong-bajnokság fináléjába, miután kiverték a HSC Csíkszeredát.

Az alapszakaszban a HSC Csíkszereda 83 ponttal lett győztes, a Miskolc 54 egységgel lett a negyedik helyezett, így egyértelműen a tavalyi bajnok számított a párharc esélyesének.

Ehhez képest a borsodiak felborították a papírformát és a minden eldöntő mérkőzésen idegenben, 1300 néző előtt legyőzték az erdélyi együttest.

Az első harmadban csak nagy helyzetek akadtak a miskolcijegesmedve.hu oldal tudósítása szerint, a másodikban pedig Budai Krisztián remek kaupsteljesítménye emelhető ki.

Hihetetlen, de a rendes játékidőben egyetlen gól sem született, jöhetett a hosszabbítás. A játékrész 7. percében Budai tolt oldalra egy nem túl erős próbálkozást. Fél perccel később Dubek szerzett korongot a csíki kapu előtt, és a jobb felső sarokba bombázott, és így a MOL Liga döntőjébe lőtte a Jegesmedvéket.

“A mai mérkőzésre kidolgozott taktikánk tökéletesen működött, Novákot sikerült kivenni a játékból. Budai zseniális volt a kapuban, de igazából ez egy csapat diadala volt, mindenki elképesztő teljesítményt nyújtott. Ezzel sem elégedünk meg, a döntőben is győzni akarunk!” – nyilatkozta a meccs után a Jegesmedvék vezetőedzője, Greg Lindqvist.

Eredmény – MOL Liga, elődöntő, 5. mérkőzés
HSC Csíkszereda (romániai)-Miskolci Jegesmedvék (0-0, 0-0, 0-0, 0-0 0-1)
gólszerző: Dubek (68.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik