Sport

A légiósok jobbak voltak a magyar kosárlabda-válogatottnál

A Rátgéber László vezette férfi válogatott kikapott az idegenlégiósok csapatától a Körcsarnokban rendezett All Star gálán.

Nem múlhat el All Star gála nélkül az év, még akkor is, ha a magyar kosárlabda jelenleg nem abban a fényében tündököl, mint amilyenben régen.

Még. A jelenlegi vezetés ugyanis látszólag mindent elkövet azért, hogy ez a helyzet megváltozzon. A vasárnap a kosárlabdáról szólt minden a budapesti Körcsarnokban. Az All Star gála előtt sajtótájékoztató keretében mutatkozott be a sajtó képviselőinek a két új szövetségi kapitány. Rátgéber László gondolatait ITT, a női csapatot majdan irányító szlovák Stefan Svitek elképzeléseit ITT olvashatod el.

Tavaly a Sportmax 2 XII. kerületi létesítménye adott otthont az All Star gálának, most a Körcsarnok. A társasági adó felajánlásaiból a szövetség ezt a csarnokot akarja a sportág központjává tenni. Az utánpótlás válogatottak itt edzenek majd a tervek szerint a jövőben.

A gála felvezető programjában a női válogatott B33-as bemutatót játszott félpályán, majd értelmi fogyatékos gyerekekkel kosarazott, immár két palánkra.


Szalay Ferenc,
a szövetség elnöke üdvözölte a jelenlévőket, többek között az Év legjobb kosárlabdázóit, hanga Ádámot és Fegyverneky Zsófiát köszöntötte, előbbi nem volt jelen, Spanyolországban játszik ugyanis. Szombaton éppen csapata második legértékesebb játékosa volt.

A válogatottból “igazoltan” hiányoztak a bajnok és kupagyőztes Szolnok kosarasai, mivel ők kedden fontos mérkőzést vívnak az Eurochallenge Kupában.

A két együttes tavalyi csatáját 169-167-re a magyarok nyerték, és már az elején úgy tűnt, hogy a nyitónegyedben végig vezető vendégeknek sikerül a visszavágás. Hollis és Townes palánkszaggató zsákolásokat mutatott be – közben a túloldalon Keller “tesztelte” többször a gyűrűt -, záporoztak a triplák, a főként amerikaiakból álló ellenfél pedig a nagyszünetben már 59-85-re meglépett.

A pihenőt követően még jobban elhúztak a légiósok, 30 percnél már 86-118-at mutatott az eredményjelző, ekkor már egyértelmű volt, hogy sikerül a vendégeknek a visszavágás a tavalyi vereségért. A zárószakaszban az egyik időkérés alatt rendezett zsákolóversenyt a szombathelyi Chad Timberlake nyerte, aki a palánk alatt álló játékostársát átugorva vágta a labdát a gyűrűbe. A légiósok örömét tovább fokozta, hogy sima győzelmet arattak, végül 39 ponttal verve a magyar csapatot.

Eredmény – All Star gála
Magyar válogatott – Idegenlégiósok 113-152 (38-41, 21-44, 27-33, 27-34)

Magyar válogatott:

Wittmann 2, Vojvoda 8, Molnár A. 17/9, Szabó Zs. 17/3, Keller Á. 14. Csere: Simon L. 12, Szabó M. 2, Kovács P. 2, Morgen 20, Gáspár 5/3, Tóth Á. 8, Tóth G. -, Ferencz 6. Szövetségi kapitány: Rátgéber László

Idegenlégiósok:

Ingram 4, Hodges 6/6, Hollis 27/3, Bell 30/6, Townes 19/3. Csere: Rubin 12/6, Kelley 3, Egemonye 6, Ivosev 18/12, Timberlake 14, Raivio 8/6, Pantelics 5/3. Megbízott edző: Bencze Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik