Sport

Tönkreverte a Kecskemét a Kaposvárt

Váratlanul nagy különbséggel nyert a Kecskemét a férfikosárlabda-bajnokság pénteki mérkőzésén, nagy lépést téve a 8 közé jutáshoz.

A Kecskemét azok után, hogy egymást követően öt alkalommal is vereséget szenvedett, “feltámadt”, hiszen a Pécs után megverte az Atomerőmű együttesét, és folytatta jó sorozatát a Kaposvár elleni rangadón is.

Rangadón, hiszen mindkét gárdának van esélye a nyolc közé kerülni, a kecskemétieknél ez több, mint esély, a Kaposvárnál egy remélt cél jelen pillanatban.

A pénteki találkozón osztálykülönbség volt a felek között, a Kecskemétnek minden sikerült, a vendégeknek viszont semmi sem. A hazaiak amolyan All Star-hangulatban játszottak (vasárnap rendezik az All Star gálát a Körcsarnokban, a kecskeméti Kelley, Wittmann, Csorvási trió részvételével is), és 45 pontos győzelmet arattak.

Ezzel nagy lépést tett a KSE a felsőházi rájátszásba jutás felé, hiszen egyik közvetlen riválisával végleg leszámolt (Kaposváron is nyerni tudott az ősszel Stojan Ivkovic csapata). A találkozó legeredményesebb pontszerzője a Szolnokról igazolt Derasimovic volt, ő 23 pontig jutott.

Mindeközben rendeztek egy Magyar Kupa nyolcaddöntőt is a férfiaknál, a címvédő Szolnok a Factum Sport Debrecen vendégeként aratott magabiztos győzelmet.

A meccset jól kezdte a Debrecen, még vezetett is 7 ponttal az első negyed után, de aztán folyamatosan darálta be ellenfelét az Olaj, amely el is döntötte a továbbjutást az első meccsen. A hazaiaknál egyébként játszott az a Justin Ingram, aki sérülésre hivatkozva lemondta a részvételt a vasárnapi All Star gáláról.

Eredmény – férfikosárlabda-bajnokság
Kecskeméti KSE – Kaposvári KK 100-55 (26-15, 30-16, 24-8, 20-11)
A legjobb dobók: Derasimovic 23, Csorvási 16, Vukadinov 14, Kelley 13, Dénes 11, Hegedűs 10, illetve Fey 15, Lekli 13, Raivio 12
Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Factum Sport Debrecen – Szolnoki Olaj 71-93 (28-21, 13-25, 13-17, 17-30)
A legjobb dobók: Szabó 15, Schachtner 13, Ingram 11, illetve Nikolov 27, Soós 25, Trotter 15

Ajánlott videó

Olvasói sztorik