Sport

Négy Los Angeles-i az All Star-kezdőcsapatban

Az ötből négy helyet Los Angeles két csapatának játékosai érdemelték ki az NBA idei All Star-gálájának nyugati kezdőcsapatában.

A szurkolók szavazatai alapján a Lakerst erősítő Kobe Bryant és Andrew Bynum, illetve a Clippers két legjobbja, Chris Paul és Blake Griffin is ott lesz a pályán február 26-án, Orlandóban.

Az, hogy két csapat is két-két játékost adjon az egyik oldal legjobbjainak ötösébe nagyon ritkán fordul elő az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban, legutóbb 1997-ben volt erre példa, akkor a Houston Rockets (Hakeem Olajuwon, Charles Barkley) és a Seattle Supersonics (Gary Payton, Shawn Kemp) “delegált” összesen négy játékost a nyugati együttesbe.

Bryant, aki közel 1,6 millió szavazattal a legnépszerűbb nyugati kosaras volt a voksoláson, 14. alkalommal lesz kezdő All Star-meccsen, ezzel e tekintetben beérte Shaquille O’Nealt, Jerry Westet és Karl Malone-t.

A nyugati gárda egyetlen nem Los Angeles-i tagja a világbajnok Kevin Durant (Oklahoma City Thunder).

A szavazáson 1,6 millió vokssal Dwight Howard, az Orlando Magic centere volt a legnépszerűbb, aki így hazai környezetben léphet pályára – már abban az esetben, ha február 26-ig nem vált csapatot.

Keleten mellette a tavalyi bajnoki döntős Miami Heat két sztárja, LeBron James és Dwyane Wade, valamint a Chicago Bulls legjobbja, Derrick Rose és a New York Knicks magasbedobója, Carmelo Anthony a kezdőötös tagja.

Ajánlott videó