Sport

Majdnem szívtak a dzsúdósok a Malév miatt

A MALÉV leállása miatt kérdésessé vált a cselgáncs válogatott kiutazása és a megérkezése az olimpiai kvalifikációs versenyre.

Ma reggel indult volna a cselgáncs válogatott Párizsba, az olimpiai kvalifikációs Grand Pix versenyre, de a repréren sok más utassal együtt azzal szembesültek, hogy a MALÉV gépek a légitársaság csődje miatt leálltak. Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy a csapat az Air France járatával mégis el tud utazni, más kérdés, vajon odaérnek e a sorsolás megkezdéséig.

A párizsi Grand Slam-verseny azért lenne fontos, mert a versenyzők itt gyűjthetnek további pontokat az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozatban. A küldöttségből négyen – Csernoviczki Éva, Karakas Hedvig, Ungvári Miklós és Nagysolymosi Sándor – elvileg reggel 7 órakor utaztak volna a Malév járatával, de a szövetség tájékoztatása szerint valamennyiük jegyét sikerült áttenni a délelőtti Air France-gépre. Ami a szombati utazókat illeti, Csoknyai László, Farkas Bálint és Bor Barna jegyének módosítása még folyamatban van. Joó Abigél Londonból megy a francia fővárosba, edzője, Pánczél Gábor azt mondta Budapestről az MTI-nek, hogy az ő szombati repülőjegyén dolgozik az illetékes utazási iroda, és végszükség esetén autóval vág neki az útnak.

Íme a hír24 riportja

A vívók és a női ökölvívó válogatott sem járt jobban. A vívószövetség tájékoztatása szerint a plovdivi világkupára utazó magyar kardválogatott útját  átszervezik, és várhatóan este tudnak Bécs és Szófia érintésével Plovdivba eljutni. A válogatott keretéből hatan repülnek Ferihegyről, közülük csak a kiemelt Szilágyi Áronnak nem kell szombaton pástra lépnie.

A női ökölvívó-válogatott öt versenyzője másfél hetet töltött Pekingben, ahol a hazaiak legjobbjaival készültek együtt. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a csapat pénteken ért volna haza, ám mivel Párizsból Malév-járattal repültek volna Budapestre, egy napot a francia fővárosban kell maradniuk, s csak szombaton, a francia légitársaság egyik járatával utaznak Magyarországra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik