Sport

Magyar játékvezető az olimpián

Londonban is ott lesz Hóbor Béla, a magyar röplabdasport zászlóvivője.

Hóbor Béla nemzetközileg elismert szaktekintély, az egyik legkiválóbb játékvezető a röplabda világában. Korábban már három nyári olimpián is bíráskodott, ott volt Sydney-ben, Athénban és Pekingben is, most pedig kiderült, hogy idén a londoni játékokon is bíráskodhat – tájékoztatott a Magyar Röplabda Szövetség.

“A játékvezető számára is a legnagyobb dolog az olimpiára való kijutás. Számomra ez negyedik alkalommal adatik meg és végtelenül boldog vagyok emiatt. Nagyon jó érzés, tegnap kaptam meg az értesítést a Nemzetközi Röplabda Szövetségtől”mondta a hunvolley.hu-nak Hóbor Béla.

A magyar játékvezető elmondta, három eddigi olimpiája közül Sydney számára a legkedvesebb helyszín, ott szerepelt először ötkarikás játékokon, ráadásul a férfi döntőben második játékvezető lehetett.


“Minden év januárjában a Nemzetközi Szövetség vezérkara összeül és ennek a vezérkarnak az egyik bizottsága, a játékvezetői bizottság megvizsgálja az addigi teljesítményt. Gondolom ez is közre játszott abban, hogy kijutottam az olimpiára”
– árulta el Hóbor a mostani döntésről, aki azonban a 2016-os olimpián játékvezetőként már nem lehet ott.

“Ebben az évben betöltöm az 55-dik életévemet, ami egy olyan határ, ami után már nemzetközi szinten nem bíráskodhatok. Bár december 31-el szögre kell akasztanom a sípot, de szeretnék továbbra is röplabdával foglalkozni, akár játékvezetői megfigyelőként, akár supervisorként különböző nemzetközi eseményeken (Világkupa, BL, stb.), bízom benne, hogy lesz lehetőségem.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik