Sport

Heidum Bernadett még mindig jó formában

A mieink közül Heidum Bernadett és Dénes Veronika szerepelt a legjobban a rövidpályás gyorskorcsolyázók moszkvai Világkupáján, pénteken.

A múlt hétvégi, csehországi Európa-bajnokságon 1000 méteren ezüst-, a váltóval bronzérmes, összetettben negyedikként záró Heidum Bernadett sikerrel vette az 1000 méter népes mezőnyének mindkét selejtezőjét, ezzel bejutott a szombati negyeddöntőbe.

A legrövidebb távon, 500-on azonban sem neki, sem a táv friss Eb-bronzérmesének, Keszler Andreának, sem pedig Lajtos Szandrának nem sikerült továbblépnie, de szombaton a reményfutamokban mindhárman megpróbálhatnak még bejutni a negyeddöntőbe.

A moszkvai Vk-n a férfiak és a nők számára is két 1500-as versenyt rendeznek. Az egyikben a nőknél Dénes Veronika futamát megnyerve lett elődöntős, Tóth Patrícia pedig a vigaszágon harcolhatja ki a továbbjutást, míg a másik 1500-as viadalon Dénes, Tóth és Kónya Zsófia is a reményfutamokban próbálhat szerencsét szombaton. A Lajtos, Heidum, Keszler, Tóth összetételű női váltó a selejtezőben a japán, a dél-koreai és a német stafétával került össze, és a futamban negyedikként zárt, így nem lesz érdekelt a szombati elődöntőben.

A férfiaknál 1000 méteren Varnyú Alex, Burján Csaba és Lóth Dávid Manó, 500-on Béres Bence és Oláh Bence, az egyik 1500-as versenyben Béres, Oláh és Liu Shaolin Sándor, a másikban pedig Lóth, Burján és Varnyú a szombati reményfutamokban igyekezhet kiharcolni a továbbjutást. A Béres, Oláh, Burján, Liu alkotta váltó a selejtezős futamában – a női stafétához hasonlóan – negyedik lett, így nem folytathatja tovább a küzdelmet.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik