Sport

Új bajnokság, új remények

A nagy múltú fehérvári röplabda utolsó tartóbástyája a Kodolányi Masita FRKE idén inkább az alacsonyabb osztályban indult, az utánpótlás nevelő egyesület ott sem vall szégyent.

Kilenc győzelemmel és két vereséggel jelenleg a második helyen áll a Kodolányi Masita FRKE a férfi röplabda Budapest-bajnokság első osztályában. A székesfehérvári együttes első szezonját tölti az elsősorban fővárosi csapatok számára rendezett pontvadászatban. Anyagi okok miatt nem vállalta az NB I-es szereplést a 2011/12-es szezonban a székesfehérvári Kodolányi Masita FRKE férfi röplabda csapata, Nagy Róbert gárdája így a Budapest-bajnokságba nevezett erre a szezonra. A bajnoki küzdelmek felénél érdemes egy kicsit visszatekinteni, illetve értékelni az elmúlt hónapokat.
Az ellenfelek természetesen újnak számítottak, de volt olyan csapat, amellyel minden évben találkozott a gárda, így az OSC, ők minden esztendőben ott voltak a klub saját rendezésű tornáján. Ugyanez vonatkozott több játékosra is, közülük többen is tagja voltak valamelyik NB I-es gárdának.
Deli Gábor a fehérvári csapat kapitánya úgy véli egyáltalán nem gyenge a bajnokság színvonala. „Az első négy csapat bőven beférne a mai NB I-es bajnokságba. Sajnos pénzhiány és egyéb elfoglaltságok miatt nem is gondolkodnak magasabb osztályban indulni. Vigasz számukra a Magyar Kupa, ahol viszont rendszeresen indulnak kisebb-nagyobb sikerekkel. Idén például az NB I-es Sümeget simán kiverte a Magyar Kupából, a tavalyi Budapest-bajnokság győztese, a MAFC-Vásárhelyi.  A Kodolányisok eddig kilenc meccsből mindössze egyszer kaptak ki, de ez valamilyen fokon elvárás is volt a csapattal szemben. „Bennünk is volt egy kis bizonyítási vágy, mivel magasabb osztályból érkeztünk ide. Ennek viszont az a hátulütője, hogy az ellenfeleink is ellenünk akarnak bizonyítani, gondolván, hogy akár feljebb is játszhatnának.” – tette hozzá Deli. És, hogy kik számítanak a fő riválisnak? „Elsősorban a tabella elején elhelyezkedő csapatok, ilyen például a MAFC-Vásárhelyi, a Pénzügyőr, az OSC, vagy akár a Kandót is ide lehetne sorolni. De akár meglephet minket valamely középmezőnyben elhelyezkedő csapat is, hiszen ezek is nagyon lelkesen küzdő játékosokból állnak.” – fogalmazott a csapatkapitány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik