Sport

Veterán olimpiai bajnokunk edzésbe állt

Rendhagyó edzése volt az olimpiai kvalifikációban érdekelt cselgáncsválogatottnak, amelyen az ötkarikás bajnok Kovács Antal is részt vett.

A Honvéd Tüzér utcai létesítményében a bemelegítést a tévés műsorvezetőként is dolgozó, Európa-bajnok Hadfi Dániel vezényelte, a versenyzők között ott volt dzsúdóruhában Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke is.

“A nemzetközi szövetség adatai alapján jelenleg négy fiú és négy lány áll olimpiára kvalifikáló helyen súlycsoportjában: a 48 kilós Csernoviczki Éva, az 57 kilós Karakas Hedvig, a 70 kilós Mészáros Anett, a 78 kilós Joó Abigél, a 66 kilós Ungvári Miklós, a 81 kilós Csoknyai László, a 100 kilós Farkas Bálint és a plusz 100 kilós Bor Barna” – sorolta az MJSZ első embere. “Farkas Bálintnak egyébként itthon komoly konkurenciája akadt, ugyanis Hadfi Dani jövő héten elindul az oberwarti Világkupa-versenyen, és megpróbálja behozni a lemaradását.

Legrosszabb esetben hat londoni résztvevővel számolok, de bízom benne, hogy összejön a nyolc fő, ami magyar dzsúdós rekord lenne az olimpiák történetében. Ami a jövő hétvégi női Hungária Kupát illeti, a Párizsban edzőtáborozó Csernoviczki Éva várhatóan nem lép tatamira, míg Mészáros Anett valószínűleg csak az áprilisi Eb-re lesz egészséges.”

Beállt a többiek közé Kovács Antal, az olimpiai és vb-második Hajtós Bertalan, és az Eb-bronzérmes Csizmadia Zoltán.

“Tegnap kicsit megbetegedtem, de reggelente végigcsinálom Bor Barnusékkal az edzéseket Pakson, úgyhogy a kondimmal nincs gond – mondta egy küzdelem után kissé kitikkadva Atom Anti. – A magam részéről nyolc embert várok Londonba, sőt lehet, hogy jönnek még hozzájuk. Remek csapatunk van, akár hat érem is benne van ebben a társaságban, egy-két súlycsoportban arany is jöhet.”

A háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós már a hétvégén, Párizsban sorra kerülő Grand Slam-tornáról beszélt:

“Remélhetőleg nem szakad le a hó a péntek reggeli indulásig, különben kénytelen leszek jövő héten a női Hungária Kupára benevezni 70 kilóban…”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik