Sport

A pókerbarát Alan Meltzer 1,5 dollárt hagyott beosztottjaira

A legnagyobb tétes játékokból is ismert, 67 éves korában elhunyt üzletember, Alan Meltzer másfél millió dollárt hagyott két beosztottjára.

Tavaly hunyt el 67 éves korában a zeneiparban tevékenykedő és hatalmas vagyont felhalmozó Alan Meltzer. A legnagyobb tétes pókerjátékokban is rendre feltűnő Meltzer többek közt szerepelt a High Stakes Poker és a Poker After Dark műsoraiban is, vagyonát 10 millió dollárra becsülték – írja a Poker.hu.

Ebből a hagyatékból egymilliót korábbi sofőrjének, míg félmilliót portásának adományozott. A két beosztottat lesújtotta Meltzer halála, és gyakorlatilag döbbenten álltak a hatalmas pénzt jelentő végakarat előtt.

A sofőrként dolgozó Jean Laborde is alig hiszi el, ami vele történt: „Nem tudom még mihez kezdek a pénzzel, de az biztos, hogy minden évben virágot viszek majd Alan sírjára. Ő mindig is egy jó kedélyű, barátságos ember volt, aki soha nem nézett le senkit.”

A Meltzer portásaként dolgozó Chamil Demiraj is hasonlóan jó véleménnyel volt korábbi munkaadójáról: „Elképesztő, amit tett, hatalmas szíve volt mindig is, és attól függetlenül, hogy a főnököm volt, mindig jó viszonyban álltunk egymással.”

Az egyik legemlékezetesebb partija a Poker After Darkból:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik