Sport

Chara bődületes lövése

Megdöntötte tavaly felállított lövési sebességrekordját az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) All Star-hétvégéjén Zdeno Chara. Aztán csapata is nyert.


Chara bombáját szemmel is alig lehetett követni (Fotó:AFP)

A címvédő Boston Bruins szlovák kapitánya a 2011-ben elért 170,4 km/óra után ezúttal 175,1 km/órás sebességgel ütötte meg a pakkot Ottawában, ahol korábban játékosként is szerepelt.

Chara sorozatban harmadszor bizonyult a legjobbnak az All Star-hétvége betétprogramjában.

A rekordsebességű Chara-lövés:

A kőkemény védő aztán a hagyományos All Star-mérkőzés után is örülhetett , csapata, a Team Chara ugyanis 12-9-re verte a helyi hőst, Daniel Alfredssont is soraiban tudó ellenfelét. Az ünnepi összecsapás a záróharmad derekán dőlt el, amikor is Charáék 1 perc 22 másodperc alatt háromszor is betaláltak.

A Team Alfredsson kapitánya két gólig jutott a gálameccsen, de a mesterhármas nem jött össze neki, csapata pedig vereséget szenvedett.

Az All Star-meccs legértékesebb játékosa (MVP) a New York Rangers szlovák játékosa, Marián Gáborík lett, aki három góljával és egy asszisztjával járult hozzá csapata sikeréhez.

Az NHL-ben címvédő Boston Bruins sztárja, Tim Thomas rekordot állított fel azzal, hogy kapusként sorozatban negyedik All Star-gáláján diadalmaskodott.

Az All Star-mérkőzés összefoglalója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik