Sport

A Miami nyerte a keleti rangadót

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) vasárnapi játéknapján a Miami szoros meccsen legyőzte a vendég Chicago együttesét.

A Keleti főcsoport tavalyi döntőjének “visszavágóján” a hazai környezetben szereplő Miami a mérkőzés nagy részében vezetett a Chicago ellen, de a Bulls nem szakadt le, és még a negyedik negyed végén is volt esélyük, hogy a maguk javára fordítsák az összecsapást.

Ekkor azonban a Chicago legeredményesebbje, a végül 34 pontig jutó Derrick Rose több kísérletéből is hibázott, a Heat pedig végül 97-93-ra megnyerte a meccset.

LeBron James 35 pontot szórt a sorozatban negyedik győzelmét arató Miamiban, a Keleti főcsoportot azonban még mindig a Chicago vezeti.

Rangadót nyert a Miami:

Kobe Bryant, Pau Gasol és Andrew Bynum is jól játszott vasárnap, a Los Angeles Lakers pedig ennek köszönhetően szezonbeli második idegenbeli sikerét aratta.

A Mike Brown irányításával készülő, vendégként eddig nagyon visszafogottan teljesítő Lakers szombaton Milwaukeeban kapott ki, vasárnap viszont nagy csatában nyert. Vezetett már 18 ponttal is a Minnesota Timberwolves pályáján, de három perccel a vége előtt a hazaiak fordítottak. A hajrában azonban ezúttal a kaliforniaiak három sztárja megrázta magát, s végül öt ponttal győzött a Lakers.

Bryant 35, Gasol 28, Bynum pedig 21 pontot szerzett a mérkőzésen.

Eredmények – NBA

Minnesota Timberwolves-Los Angeles Lakers 101-106
Miami Heat-Chicago Bulls 97-93
Boston Celtics-Cleveland Cavaliers 87-88
New Jersey Nets-Toronto Raptors 73-94
Orlando Magic-Indiana Pacers 85-106
Dallas Mavericks-San Antonio Spurs 101-100 – hosszabbítás után
New Orleans Hornets-Atlanta Hawks 72-94
Denver Nuggets-Los Angeles Clippers 105-109

Ajánlott videó

Olvasói sztorik