Sport

Szerb öröm vízilabdában is

A szerb férfi vízilabda-válogatott nyerte az eindhoveni Európa-bajnokságot: Dejan Udovicic tanítványai a vasárnapi fináléban 9-8-ra nyertek a montenegróiak ellen.

Nagyon izgalmasra sikeredett a férfi pólósok fináléja. Az első negyedben sokáig nem tudták betalálni a csapatok, egy emberelőnyös szituáció kellett ahhoz, hogy Szerbia megszerezze a vezetést, ám postafordultával válaszolt erre Montenegró, Janovic szintén fórból talált be.

A második etapban kétszer is Dejan Udovicic tanítványai kerültek előnybe, ám a rivális kétszer is egalizált, Gojkovic ötméterese után pedig már Montenegró várhatta kedvezőbb helyzetből a második félidőt. A harmadik nyolc percből újra Szerbia jött ki győztesen, majd a negyedik negyedben már 8-6-ra is vezettek déli szomszédaink, ám szűk két perccel a vége előtt már egál volt az állás.

A győztes gól 1:12-vel a vége előtt esett, Vanja Udovicic értékesített egy ötméterest, Szerbia 9-8ra nyerte meg a finálét. Szerb szempontból eddig kettőből kettő, ami a vasárnapi finálékat illeti, ugyanis Novak Djokovic megvédte címét az Australian Openen. Már csak a hazai pályán szereplő férfi kéziseknek kellene diadalmaskodniuk a dánok ellen és meglenne a hibátlan mérleg. A szerbek legutóbb 2006-ban hazai környezetben nyerték meg a vízilabdás kontinensviadalt.

Amint arról már írtunk, a magyar férfi-vízilabda-válogatott Olaszországot legyőzve szerezte meg a bronzérmet. Szombaton a magyar hölgyek is harmadik helyen végeztek.

Eredmény – vízilabda-Európa-bajnokság, férfiak, döntő
Szerbia-Montenegró 9-8 (1-1, 2-3, 3-1, 3-3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik