Sport

Oliver Speidel az Aussie Millions bajnoka

Hazai versenyző hozta el a bajnoki címet az Aussie Millions főversenyéről, Oliver Speidel 1,6 millió ausztrál dollár boldog tulajdonosává vált.

A centenáriumi Aussie Millions főversenyén a hazai Oliver Speidel szerezte meg a győzelmet, a döntőben ellentmondást nem tűrően gázolt át ellenfelein – írja a Poker.hu.

A tízedik Aussie Millions versenysorozatot rendezték január 22 és 28 között, a 10600 ausztrál dolláros főversenyre 653 játékos adta le nevezését, akik közül 72 játékost díjaztak. Olyan nagy nevek vettek részt az eseményen, mint Daniel Negreanu, Victor Ramdin, Erik Seidel, Joe Hachem, Chris Moorman, Patrik Antonius, Jeff Lisandro, Barry Greenstein, Tom Dwan, Anette Obrestad és közülük a legtovább jutó Phil Ivey.

Ivey hosszú idők után vett részt rangos pókereseményen, végül egészen a 12. helyig menetelt, mellyel elégedett lehet, ugyanis 100 ezer ausztrál dollárt nyert.

A döntőben igazán híres játékos nem szerepelt, két zsugásnak volt nagy esélyes, a chipleaderként kezdő Bjorn Linek és Oliver Speidelnek.

A hétfős fináléban Speidel hamar az élre állt, miután két ellenfelét is búcsúztatta, Li viszont nem tudta előnyére kovácsolni rengeteg zsetonját, a hatodik helyen távozott.

Innen már Speidel könnyedén menetelt a párbajba, ahol Kenneth Wong várta, hogy letörje a magabiztos Speidel kedvét. Ez a terve viszont nem sikerült, sőt már az első komolyabb lehetőségnél középre kerültek a zsetonok. Speidel ászpárral, míg Wong kilences párral játszott, végül a jóval erősebb kombináció ki is tartott, Speidel pedig megszerezte az Aussie Millions bajnoki címét.

Az Aussie Million főverseny végeredménye:
1.hely: Oliver Speidel – 1 600 000 dollár
2.hely: Kenneth Wong – 1 000 000 dollár
3.hely: Mile Krstanoski – 610 000 dollár
4.hely: Mohamad Kowssarie – 405 000 dollár
5.hely: Patrick Healy – 300 000 dollár
6.hely: Bjorn Li – 230 000 dollár
7.hely: Yann Dion – 170 000 dollár

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik