Sport

Tripla magyar bravúr Csehországban

Heidum és Keszler, valamint a női váltó révén három érmet, egy ezüstöt és két bronzot nyertek a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók a csehországi Eb-n.

A tavalyi kontinensviadalon 500 méteren bronzot, 1000 méteren és összetettben pedig ezüstöt nyert Heidum Bernadett ezúttal egyéniben csak a közepes távon szerzett érmet, mégpedig – megismételve 2011-es teljesítményét – ismét ezüstöt. A pénteki 1500-on 18. volt, míg a legrövidebb távon be kellett érnie a hatodik hellyel. Az eredményei alapján bejutott a vasárnapi 3000 méteres szuperdöntőbe, ahol negyedik lett, így összetettben is ugyanezt a pozíciót foglalta el.

Keszler Andrea 1500-on remek versenyzéssel 10. volt, majd szombaton 500-on bravúros teljesítményt nyújtva megszerezte pályafutása első Európa-bajnoki érmét, miután a döntőben harmadik lett. Az egész hétvégén kiegyensúlyozottan korcsolyázó Keszler aztán a nyolcadik helyen végzett 1000 méteren, így Hediumhoz hasonlóan szerepelhetett a szuperfináléban, ahol hatodikként ért célba, s az összetettben a hetedik pozíció lett az övé.

A Heidum, Keszler, Lajtos Szandra, Tóth Patrícia alkotta női váltó nagyon magabiztosan jutott a vasárnapi döntőbe, ahol azonban már nem bírt a címvédő holland, valamint az olasz stafétával, s meg kellett elégednie a bronzéremmel. A Béres Bence, Liu Shaolin Sándor, Burján Csaba és Knoch Viktor alkotta magyar férfi váltó már a pénteki selejtezőben búcsúzni kényszerült.

A további magyar egyéni indulók közül Lajtos a 14. helyen zárt összetettben, ahogyan a férfiaknál Béres is, a pályafutása első felnőtt Eb-jén szereplő Liu pedig – 500-on kifejezetten meggyőző teljesítményt nyújtva – 18. lett. A férfiaknál 50-en, a nőknél 38-an indultak el az egyéni versenyben.

A csehországi Eb-n taroltak a holland versenyzők: egyéniben a férfiak (Sjinkie Knegt), váltóban pedig mindkét nem küzdelmeit ők nyerték, az egyedüli kivétel a női egyéni verseny volt, amelyben a címvédő olasz Arianna Fontana győzött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik