Sport

Dánia az Eb-győztes, Svédországba utazik a Mocsai-csapat

A dánok vasárnapi sikerével eldőlt, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatottnak áprilisban Svédországban kell kiharcolnia a londoni olimpián való részvételt.

Az északi együttes története második aranyérmét nyerte, ezt megelőzően 2008-ban diadalmaskodott a kontinenstornán.

A gólszegény találkozó legeredményesebb játékosa a kilenc találatot jegyző Mikkel Hansen lett, de a több nagyszerű védést Niklas Landin is sokat tett a végső sikerért.

A bronzérmet a Spanyolországot legyőző Horvátország kaparintotta meg. Az Európa-bajnokságról írt elemzésünk, értékelésünk első részét itt, míg a második részét itt olvashatod.

Eredmények – kézilabda-Európa-bajnokság
döntő:
Dánia-Szerbia 21-19 (9-7)
bronzmérkőzés:
Horvátország-Spanyolország 31-27 (13-12)

Mocsai Lajos csapata Göteborgban a házigazda északi együttes mellett a brazilokkal és a macedónokkal találkozik majd az olimpiai selejtezőben.

“A macedónok remek eredményt értek el az Európa-bajnokságon több ezer szurkolójuk előtt” – nyilatkozta a szövetségi kapitány. “Áprilisban semleges pályán, Skandináviában lehetőségünk nyílik egy nagy mérkőzést játszani ellenük. Brazíliát a legutóbbi világbajnokságon alaposan kielemezve magabiztosan magunk mögé utasítottuk, de ki kell emelnem, hogy a dél-amerikaiak veszélyes, jó képességű csapatot alkotnak. A házigazda svédek nyilvánvalóan a favoritjai a kvalifikációs tornának. Megfelelő ambícióval, hittel, nagyon komoly felkészüléssel a szárazföldi labdajátékokban egyedüli magyar csapatként megpróbáljuk kiharcolni az olimpiai részvételt.”

A csapatok körmérkőzéses rendszerben döntenek az olimpiára jutásról, a négyes csoportok első két helyezettje játszhat Londonban.

Az olimpiai selejtezős csoportok
1. csoport (Madrid):
Spanyolország, Lengyelország, Szerbia, Algéria
2. csoport (Göteborg):
Svédország, Magyarország, Brazília, Macedónia
3. csoport (Zágráb):
Horvátország, Izland, Japán, Chile
A magyarok programja, április 6.:
MAGYARORSZÁG-Macedónia
Svédország-Brazília
április 7.:
Brazília-Macedónia
Svédország-MAGYARORSZÁG
április 8.:
Brazília-MAGYARORSZÁG
Macedónia-Svédország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik