Sport

Vízi szarvashibák

A Montenegró elleni vízilabda Eb-elődöntőben szenvedett vereséget Kemény Dénes és Kiss Gergő is főleg a rengeteg hiba számlájára írja.

Váratlanul sok hibával, a jó periódusok dacára a meccs egészét tekintve rosszul játszott a magyar férfi vízilabda-válogatott a hollandiai Európa-bajnokság péntek esti elődöntőjében, ahol hosszabbítás után egygólos vereséget szenvedett a montenegróiaktól, így vasárnap az arany- helyett a bronzéremért szállhat vízbe Eindhovenben.

A másik ágról finalista szerbek helyett következnek az olaszok, méghozzá ezen a kontinensviadalon másodjára, mivel a világbajnokokkal Kemény Dénes legénysége az Eb-nyitányon, az első csoportmeccsen már találkozott, s akkor minden erőlködés nélkül diadalmaskodott.

Nyerhető volt a montenegróiak elleni találkozó is, és ha csak valamivel kevesebbet rontva teszi a dolgát az olimpiai bajnoki címvédő társaság, már akkor megvan a döntőbe jutás.

Ám ezúttal önmagához mérten kivételesen gyengén teljesített a végső győzelemre is esélyesnek tartott csapat, amelyet azonban egy ilyen kaliberű együttes, mint amilyen a 2008-ban Európa-bajnok délszláv alakulat, bizony képes legyűrni. Ahogy pénteken is történt.

“Rosszul kezdődött az egész. Nem tanúsítottunk elegendő ellenállást emberhátrányban, abból kaptuk a gólokat és ehhez meg nem voltunk elég stabilak abban, amit eddig jól csináltunk, azaz emberelőnyben – összegzett a válogatott honlapján Kemény Dénes. – Néhány játékos szarvashibát követett el az elején.

Sok olyan pont volt a meccsen, amikor viszonylag könnyen lezárhattuk volna. Leginkább másfél perccel a vége előtt az emberelőny. Ha azt belőjük, én nem hiszem, hogy a maradék másfél percben ki tudtak volna egyenlíteni.”

A négy találatával legeredményesebb Kiss Gergely azt emelte ki, hogy miközben a fórokat időnként elhamarkodták, nem lőtték be a helyzeteket, aközben az emberhátrányos helyzetekben sem úgy védekeztek, ahogy kellett volna, s a megengedhetőnél jóval pontatlanabbak voltak.

“Fordulópont lehetett volna, amikor 9-11-ről 12-11-re átvettük a vezetést, de nagyon gyors volt a játék, oda-vissza jöttek a kiállítások, nem volt idő az előnytartásra, arra, hogy megállítsuk az ellenfelünket – keresett választ a miértre a balkezes olimpiai bajnok. – Engedtük, hogy akciógólokat lőjenek, meg aztán kaptunk megúszásgólokat is, ami nem szokás a magyar válogatottnál. Túl sok volt a hiba. Most aztán gyorsan fel kell szívnunk magunkat, és a kisdöntőben le kell győznünk az olaszokat megint.”

A magyar válogatott a szombati pihenőnap után vasárnap, 13:30 órától vívja a az olaszok elleni bronzmeccset.

A két órával később kezdődő döntőben pedig az egykori jugoszláviai szövetségesek, hajdanán egy csapatot is alkotók csatája következik Szerbia-Montenegró szereposztásban.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik