Sport

Boczkó Gábor hatodik Olaszországban

Boczkó Gábor a hatodik helyen végzett szombaton a férfi párbajtőrözők olaszországi Világkupa-versenyén, Legnanóban.

Világranglistás helyezése révén Boczkó (12.) és Imre Géza (3.) a pénteki selejtezőben nem vívott, csak a legjobb 64 között kapcsolódott be a küzdelmekbe. Mellettük – a viadal honlapjának beszámolója alapján – további három magyar volt tagja a legjobb 64 szombati küzdelmeinek.

Boczkó az első fordulóban egy iráni párbajtőröző ellen “melegített”, majd a 16 közé jutásért az olasz színekben szereplő Matthew Tragert verte, aztán győzött az orosz Alakszej Tyihomirov ellen is, a negyeddöntőben viszont 15-10-re kikapott a francia Yannick Boreltől.

Az első kört ugyancsak sikerrel vette Pádár Tamás és Somfai Péter, Imre és Szényi Péter viszont kikapott. Somfai a legjobb 32, Pádár pedig a 16 között fejezte be szereplését. Utóbbit is Borel állította meg.

Pádár 14., Somfai 27., Imre 35., Szényi 41. lett.

A viadalon hatalmas, 244 fős mezőny indult.

Férfi párbajtőrben nem rendeznek csapatversenyt a londoni olimpián, így egyéniben lehet részvételi jogot szerezni. Ahhoz, hogy egy országból két vívó ott lehessen a mezőnyben, mindkettőnek az első 12 között kell végeznie az egyéves kvalifikációs időszakban, amely március 31-én zárul. Az olaszországi versenyt Imre és Boczkó is kvótát érő helyről kezdte.

Vasárnap csapatversenyt rendeznek Legnanóban. Február 10-én és 11-én Dohában lesz pontok tekintetében jól fizető Grand Prix-viadal, majd márciusban Tallinnban és Párizsban lépnek pástra a legjobb férfi párbajtőrözők.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik