Sport

Folytatni a jó sorozatot

A SAPA Fehérvár AV 19 két győzelemmel előkelő 3. helyen áll az EBEL rájátszásában, pénteken újabb nagyvadat szeretnének az Ördögök ejteni, ezúttal a sokszoros bajnok Klagenfurt látogat a Raktár utcába.

A kedden, Salzburgban kivívott 7-1-es siker után hatalmas a várakozás Fehérváron, amely egyáltalán nem véletlen, hiszen a történelminek számító győzelem után egészen biztos, hogy ismét táblás ház előtt fognak játszani a kék-fehérek.
“Kemény összecsapás lesz, amelyen folytatni szeretnénk a pontszerzést. El kell felejtenünk a keddi találkozón elért eredményt, de meg kell tartani a fegyelmezett, kemény munkát és a kiváló hozzáállást. Idén már sikerült jó eredményeket elérni a KAC ellen, azon leszünk, hogy ez pénteken is így legyen. Játékunk alapja a védekező munka kell, hogy legyen, ez sosem egyszerű a Klagenfurt remek támadói ellen. Türelmesnek kell maradnunk és csak a valós gólszerzési esélyeket megragadni” – mondta Énekes Lajos a SAPA másodedzője.
A fehérváriak mérlege eddig rendkívül pozitív a KAC elleni, mivel az alapszakaszban mindkét hazai meccsüket megnyerték, idegenben, pedig egy alkalommal hosszabbításban, egyszer, pedig a rendes játékidőben kaptak ki. Azt mindenesetre meg kell jegyezni, hogy a KAC-nál több sérült is nehezíti a csapatösszeállítást, egy új szerzemény, Andrej Zjuzin, orosz válogatott klasszis is bemutatkozik az EBEL-ben. A 34 éves hátvéd 525 NHL-mérkőzést játszott, most a svájci élvonalból érkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik