Sport

Djokovic heroikus csata után védheti meg címét

A címvédő Novak Djokovic szetthátrányból győzte le Andy Murray-t az Australian Open elődöntőjében, így ő lesz Rafael Nadal ellenfele a fináléban.

Az Australian Open második férfi elődöntőjében a címvédő, egyben világelső Novak Djokovic a brit Andy Murray-jel mérkőzött meg. Az első szettben a szerb gyorsan elhúzott 3-1-re, a világranglista negyedikje ugyan ekkor egy brékkel visszakapaszkodott, ám végül 47 perc alatt eldőlt az első felvonás, Djokovic 6-3-al húzta be az etapot.

A második játszmában úgy tűnt, hogy Nole simán be fogja húzni ezt a mérkőzést, Murray azonban összeszedte magát és olykor látványos labdameneteket megnyerve fordított, 6-3-ra hozva a játékrészt. A harmadik szett elképesztő izgalmakat hozott, fej fej mellett haladt a két teniszező, így rövidítés döntötte el a felvonást. A brit koncentrált jobban így már 2-1-re vezetett a szettek tekintetében.

A címvédő nem hagyta annyiban a dolgot és a kissé széteső Murray-t 6-1-re páholta el a negyedik játszmában. A döntő etapban Djokovic már 5-2-re is vezetett, ellenfele azonban visszakapaszkodott, 5-5-nél pedig három bréklabdája is volt. A szerb azonban ezeket mind kivédte, majd négy óra és ötven perc játék után meg is nyerte a mérkőzést.

A döntőben a Roger Federert legyőző Rafael Nadallal meccsel majd magyar idő szerint vasárnap délelőtt.

Eredmény – Australian Open, elődöntő, férfiak
Novak Djokovic (szerb, 1.) – Andy Murray (brit, 4.) 6-3, 3-6, 6-7 (4-7), 6-1, 7-5

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik