Sport

Centenáriumi közgyűlés Csepelen

Telt ház előtt rendezték meg pénteken a Csepel SC centenáriumi közgyűlését a helyi Munkásotthonban.

Az eseményen megjelent Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Mesterházy Attila, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke és Gallov Rezső korábbi OTSH-elnök is.

A Csepel SC új himnuszának lejátszását követően a klub rövid történetét mesélte el az egykori versenyző, az öttusázó Sárfalvi Péter. Előadásából kiderült, hogy a csepelieknek van mire büszkének lenniük, hiszen nem kevesebb, mint húsz olimpiai bajnok került ki a sportkör tagjai közül, és sportolói további 43 ötkarikás helyezést értek el, illetve 100 világbajnoki aranyérmet szereztek. Közülük olyan kiválóságok is jelen voltak az ünnepségen, mint Balczó András öttusázó és Kőbán Rita kajakos.

Molnár Zoltán a MOB nevében köszöntötte a megjelenteket, s elismerőleg hangsúlyozta mindazt, amit a Csepel SC adott a magyar sportnak. Ehhez a MOB, a magyar társadalom és a magyar sporttársadalom nevében egyaránt gratulált. Egyben megköszönte azt az eredményes nevelő munkát, amellyel az egyesület hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország jelenleg a kilencedik a nemzetek olimpiai pontversenyében.

Ezt követően Németh Ferenc, a klub kétszeres olimpiai bajnok egykori öttusázója, mint rangidős mondott ünnepi monológot. A hosszúra nyúlt, érdekes előadás más oldalról mutatta be a jubiláló sportkör legfontosabb eseményeit.

Az ünnepség végén olimpiai bajnokokat és a sportkör további kiválóságait jutalmazta meg Buzek László, a megújuló Csepel SC 2010 ősze óta regnáló elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik