Sport

A Volán folytatná a csodát

A Salzburg elleni idegenbeli 7-1-es siker után hazai pályán folytatja a középszakasz küzdelmeit a Sapa Fehérvár AV19 csapata.

Az Erste Bank Liga (EBEL) jelenleg két fronton zajlik. A rájátszásba már bejutott első hat helyezett most azért játszik tíz mérkőzést, hogy eldöntésk, melyik az a négy együttes, amely hazai pályán kezdi az egyenes kieséses szakaszt.

A hat csapathoz majd az alsóházból feljutó két együttes egészíti ki, így lesz meg a nyolc csapat a következő szakaszra. A Volán eddig remekel, legyőzte a Ljubljanát, majd idegenben, káprázatos lövőformát bemutatva történelmi, 7-1-es sikert aratott a bajnoki címvédő Red Bull Salzburg otthonában.

Két győzelem tehát az eddigi mérleg, és a rendkívül felszabadultan játszó fehérvári együttes nem állna meg itt. Énekes Lajos másodedző nyilatkozott a klub hivatalos weboldalán és elmondta, fizikálisan és mentálisan is erősebb volt a magyar csapat a Salzburgnál, és a kapus Bálizs Bence, valamint a Vas Márton vezette csatártrió is brillírozott.

Világsztár kapus érkezett a Salzburghoz
Marty Turco személyében világsztár kapussal erősített a Red Bull Salzburg – számolt be az MTI. Az NHL-ben háromszoros All Star-válogatott kanadai hálóőrrel a szezon végéig állapodott meg a klub.
Az összesen 585 tengerentúli találkozón pályára lépett, és több értékes díjat is besöpört Turco decemberben egy nemzetközi tornán már erősítette a salzburgiakat, akik akkor meg is nyerték a viadalt.
Az EBEL középszakaszában a két győzelemmel rajtoló Fehérvár február 5-én fogadja a Salzburgot.

Pénteken a Klagenfurt lesz az ellenfele a Sapa Fehérvárnak. Bárki is lenne, a közönségnek immáron magasabbak az elvárásai, így ennek egyre nehezebb lesz megfelelni.

“Játékunk alapja a védekezőmunka kell, hogy legyen,ez sosem egyszerű a Klagenfurt remek támadói ellen. Türelmesnek kell maradnunk és csak a valós gólszerzési esélyeket megragadni” – mondta a Volán másodedzője.

EBEL, középszakasz, 3. forduló
Sapa Fehérvár AV19 – Klagenfurt AC – 19 óra 15 perctől (Sportklub)
Vezeti: Dremelj, Trilar, Hribar, Rakovic
A felsőház állása:
1. Linz 8 pont
2. Medvescak Zagreb 5 pont
3. Sapa Fehérvár 4 pont
4. Klagenfurt 3 pont
5. Salzburg 2 pont
6. Ljubljana 0 pont

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik