Sport

Turmezey Péter 4 millió forintot nyert a PokerStarson

A fiatal Turmezey „twirlpro” Péter megnyerte a PokerStars TCOOP bajnokság 29. versenyét, amivel 18 250 dollárt kaszált.

Nagyon jól megy magyarjainknak a PokerStars Turbo Championship of Online Poker sorozatán, folyamatosan születnek a jobbnál jobb eredmények, igaz győzelmünk még nem volt.

Ez azonban egészen tegnap estig volt csak igaz, ugyanis Turmezey Péter (online nevén: twirlpro) a 109 dollár nevezési díjú shootout tornán meg sem állt az első helyig – írja a Poker.hu.

A maximális ezer fő részvételével indult el szerdán délután a PokerStars TCOOP 29. kiütéses versenye, a fináléhoz két tízfős asztalt kellett megnyerni. Ez sikerült a magyar twirlprónak, a döntő tíz résztvevője azonos zsetonszámmal (5 000) kezdett.

Hiába az egyenlő feltételek, magyar játékosunk hamar az élre állt, szorgalmasan gyűjtötte a zsetonokat, miközben egyre csak fogytak az ellenfelek. Sőt, egy hatalmas partiban két játékost is kiejtett, amikor tízes párjával allin került egy A-J és egy 9-9 ellen, a boardra egy újabb tízes érkezett, ami bebiztosította győzelmét.

Innentől kezdve szinte gyerekjáték volt bekerülnie a párbajban, amit 9 ezer zsetonos előnyből kezdhetett meg. Sokáig nem is kellett izgulni, ugyanis rögtön az első leosztásban középre kerültek a zsetonok, twirlpro A-5 kombinációval, ellenfele kilences párral ment allin.

Szerencsére érkezett egy ász az asztalra, így Turmezey Péter megnyerte a rangos tornát, amivel 18 250 dollárral növelte online egyenlegét, azaz kicsivel több mint 4 millió forinttal gazdagodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik