Sport

Madár bármelyik világbajnokkal kiállna

Erdei Zsolt már zsákot is ütögetett és úgy érzi, hogy bevetésre kész a korábban megsérült keze.

A Boksz Világszervezet (WBO) korábbi félnehéz- és a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú bajnoka december elején jelentette be, hogy nem tud kiállni a Tavoris Cloud elleni, december 31-ére meghirdetett mérkőzésen. A magyar öklöző kézsérülése miatt így meghiúsult az IBF félnehézsúlyú világbajnoki övéért kiírt találkozó.

Erdei Zsolt a Digi Sportnak adott interjújában elmondta, reméli, hogy egy rossz fog volt kihatással a kezére, mivel amióta kihúzták, a sérülése is javult. „Próbálgatom már, ütögettem csupasz kézzel is, zsákot is, keményebb felszínt még nem, de úgy érzem, most már bevetésre kész” – mondta Erdei.

Madár azt is elárulta, hogy a négy nagy világszervezet bármelyik bajnokával szorítóba lépne, illetve abba is belemenne, ha promótere, Lou Di Bella szerint szüksége lenne egy felkészülési mérkőzésre.

„Nem tudom, mit tervez a menedzserem, nincs még kitűzött mérkőzés időpont. A mostani felkészültségem, állapotom alapján, áprilisnál előbb nem is javasolnám magamnak, hogy a szorítóba lépjek. Ahhoz, hogy csúcsformába tudjak lendülni, legalább 12 hét kemény edzésre van szükségem” – így Erdei, aki azt is elárulta, hogy felkészülése első heteit biztosan Magyarországon tölti majd, aztán kiutazik Amerikába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik