Sport

A legjobbak közt a magyar férfikézisek

A magyar férfi-kézilabdaválogatott az első kalapba került a világbajnoki pótselejtező sorsolásán, melyet az Eb helyszínén, Belgrádban tartanak meg vasárnap 13 órától.

A magyar szövetség (MKSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint a kontinentális szövetség a vb-előselejtezők, valamint az Európa-bajnokság eredményei alapján készítette el a kiemelést. Az 1. kalapba az Európa-bajnokság 5-12. helyezettjei, a 2. kalapba az Európa-bajnokság 13-16. helyezettjei, míg a 3. kalapba az előselejtezők hét győztese került.

A sorsolást azzal kezdik majd, hogy a 2. kalapból kihúznak két válogatottat, amelyek csatlakoznak az 1. kalaphoz, a fennmaradó két csapat pedig a 3. kalapba kerül. Ez alapján a 2013-as spanyolországi világbajnokságért zajló párharcban az Eb-8. magyar együttes a 3. kalapba került Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország, Hollandia, Litvánia, Montenegró, Portugália, valamint 2. kalapban lévő Csehország, Norvégia, Oroszország és Szlovákia négyese közül két csapat, tehát összesen kilenc válogatott közül kaphat ellenfelet – közölte az MKSZ. A sorsolást az Eb helyszínén, Belgrádban tartják meg vasárnap 13 órától.

A vb-pótselejtezők első mérkőzéseit június 9-én vagy 10-én, míg a visszavágókat egy héttel később rendezik. A párharcok győztesei kijutnak a 2013. január 13. és 27. között sorra kerülő vb-re.

A vb-pótselejtezők sorsolás előtti kiemelése

1. kalap (Eb 5-12. helyezettek): Izland, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Németország, Svédország, Szlovénia
2. kalap (Eb 13-16. helyezettek): Csehország, Norvégia, Oroszország, Szlovákia
3. kalap (vb-előselejtezők győztesei): Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország, Hollandia, Litvánia, Montenegró, Portugália

Ajánlott videó

Olvasói sztorik