Sport

“A huligánok szégyent hoznak Szerbiára”

A szerb elnök szerintőrizetbe kell venni és bíróság elé kell állítani azokat a huligánokat, akik a randalíroztak a kézilabda-Eb-n.

Boris Tadic szerb elnök az újvidéki kézilabda Európa-bajnokságon történt szurkolói rendbontások kapcsán csütörtökön kiadott közleményében azt hangsúlyozta, hogy elfogadhatatlanok az erőszakos cselekmények, a legrövidebb időn belül el kell végezni a vizsgálatot, őrizetbe kell venni és bíróság elé kell állítani mindazokat a huligánokat, akik a randalírozásokban részt vettek.

A szerb államfő a leghatározottabban elítélte a randalírozókat, akik kedden este megtámadták a horvát kézilabda válogatott szurkolóit és sajnálatát fejezte ki az incidensek miatt, amelyekben több horvát állampolgár is megsérült. Arra szólította fel az igazi hazai sportrajongókat, hogy pénteken este, amikor az elődöntő keretében pályára lép a szerb és a horvát válogatott, a sport szellemében viselkedjenek és sportszerűen biztassák kézilabdázóikat.

A szerb elnök emlékeztetett arra, hogy “Szerbia mindig is vendégszerető ország volt, jó házigazda módjára viselkedett és ennek most is így kell lennie”.

“Hagyományosan tiszteletteljesen és megbecsüléssel viszonyulunk minden egyes vendégünkhöz és a huligánok semmilyen csoportocskái sem hozhatnak szégyent Szerbia polgáraira és az országra” – üzente az ország sportrajongóinak Boris Tadic.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik