Sport

Talma sportágat változtat

Egykori világbajnokunk felhagy a motorversenyzéssel, de a benzingőzzel nem: raliversenyző lesz!

Talmácsi Gábor 2007-ben még a Gyorsasági Motoros világbajnokság 125 köbcentiméteres kategóriájában szerzett világbajnoki címet. Megjárta a 250-es, majd a király kategóriát is. A kiváló motorversenyző honlapja most arról számol be, hogy a Szilveszter Ralin szerzett élmények és az elért nagyszerű eredmény után Talma úgy döntött, két kerékről négy kerékre vált. Mondjuk Talma eddig is versenyzett a Renault Clio kupában, Porsche Kupában, hosszú távú 24 órás GT versenyen, terepralli futamon, vezetett Forma1-es autót.

Ugyan lenne lehetősége a MotoGP és a Superbike motoros versenysorozatokban, de csak gyengébb csapatokban, aminek nem látja értelmét. Talmácsi inkább a rallit választja. „A motorsportban mindent elértem, amit szerettem volna, és bár most is vannak ajánlataim, de ezekkel a lehetőségekkel és hozzá tartozó technikai háttérrel nem lehetne a legjobbak közé tartozni. A technikai sportok alapja az erős anyagi háttér, és a legkiválóbb MotoGP csapatokhoz is magas összegeket kellene fizetni, amely a nehéz gazdasági helyzetben nehezen teljesíthető – ismerteti döntésének hátterét Talmácsi.

“A Szilveszter Rali nagy sikert hozott számomra. 140 indulóból az abszolút 5. helyet értem el navigátorommal, Répa Katával. Ez egy erős eredmény és bár tudom, hogy a szezon alatt még sokat kell tanulnom, de a célom hogy a kategóriámban a legjobbak között legyek” -vázolja új céljait a világbajnok és aki ismeri konokságát biztos lehet benn, addig küzd, amíg raliban is  alegjobbak között lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik