Sport

Szerdától műkorcsolya-Európa-bajnokság

Három versenyző állhatjégre magyar színekben Sheffieldben a műkorcsolyázók Európa-bajnokságán.

A párosok és a jégtáncosok rövidprogramjával kezdődik szerdán az angliai Sheffieldben a műkorcsolyázók Európa-bajnokságának éles szakasza, amelybena nőknél Chelsea Rose Chiappa, illetve a Nagy Zsuzsanna, Fejes Máté jégtánckettős képviseli Magyarországot.

A hétfői selejtezőben Markó Márton és a Turóczi Dóra, Major Balázs jégtáncos duó búcsúzni kényszerült. A viadal hivatalos honlapja szerint Markó 85,41 ponttal 14. lett a 15 indulót felvonultató mezőnyben, míg a jégtáncosok 65,01 ponttal a 11. helyen zártak, de a továbblépéshez az első nyolcban kellett volna végezniük.

Az Eb-n a nők között eredetileg Pavuk Viktória képviselte volna Magyarországot, de sérülése miatt nem tud elindulni a versenyen, így őt az amerikai magyar Chiappa helyettesíti. A Nagy, Fejes jégtáncpárosnak Chiappához hasonlóan nem kellett elindulnia a selejtezőben, ők a Hoffmann Nóra, Zavozin Makszim kettős tavalyi eredményei miatt alanyi jogon vehetnek részt a főprogramban.

A kontinensviadalon visszatér a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) által korábban eltiltott olimpiai és világbajnok orosz Jevgenyij Pljuscsenko, aki az ISU külön engedélyével vehet részt az angliai Eb-n.

Szerdán a párosok és a jégtáncosok rövidprogramjára kerül sor, majd csütörtökön a férfirövidprogram és a párosok kűrje következik. Pénteken a nők rövidprogramját és a jégtáncosok kűrjét, szombaton pedig a férfi- és női kűrt rendezik meg.

Íme Chelsea tavalyi magyar bajnoki gyakorlata

Ajánlott videó