Sport

Már megint kitették a szombathelyi kosárcsapatot

Nem tudott edzeni az Aréna Savariában a bajnokságban második helyen álló férfi kosárlabdacsapat, a Falco.

A BB1.hu kosaras portál arról számolt be hétfőn este, hogy a Falco KC ezúttal is elhagyni készül a mérkőzéseinek otthont adó Aréna Savariát, mert a csapatnak nincs élő szerződése a csarnokot üzemeltető vállalkozással.

Az Unihall Kft. arról értesítette a szombathelyi önkormányzatot, hogy csak azok az egyesületek vehetik igénybe a szolgáltatásokat, akiknek 2012-re aláírt megállapodásuk van erre vonatkozóan. A Falcónak nincs.

Az önkormányzat közleményt adott ki a kérdésben, amelyben arról írt, hogy január 6-án a város és a Kft. képviselői összeültek, és eldöntötték, amíg nincs szerződése a feleknek, addig az egyesületek a saját felelősségükre használják az Aréna Savariát.

Az önkormányzat január 20-án az érintett egyesületekkel és iskolákkal aláírta a megállapodást, ugyanakkor két nappal korábban az Unihall Kft. egyoldalúan megszakította a tárgyalásokat, és ez előtt érthetetlenül áll a város.

Ennek ellnére Szombathely a megállapodás érdekében találkozót kezdeményezett a céggel. A Falco az egyetemi csarnokban edzett hétfőn.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik